Lokale tænder lys for drabsoffer

Fakkeltog og lystænding skal minde drabsoffer og sætte fokus på utryghed.

Torsdag klokken 19 vil Rosenhøj i Viby være badet i lys. 

Ikke fra gadelamper eller trafiklys, men fra et fakkeltog og lystændings-arrangement, der skal samle og minde byens beboere om det drab, der blev begået mod en ung, uskyldig mand den 8. marts i år.

Det er 41-årige Anne Sølvbjærg, der har taget initiativ til fakkeltoget og mindeceremonien, og ifølge hende er der særlig god grund til at gøre det netop nu.

- Selvom politiet har anholdt en gerningsmand, har vi ikke glemt, hvad der er sket. Det ændrer ikke på, at Søren er væk for evigt, det skal vi altid huske, siger Anne Sølvbjærg til TV2 ØSTJYLLLAND.

quote Vi står sammen og tager afstand fra alle voldelige handlinger

Anne Sølvbjærg, Viby

Østjyllands Politi anholdt tirsdag en 27-årig mand på en adresse i Aarhus. Manden er sigtet for drabet på Søren Koch, der i marts blev skudt og dræbt i sin bil tæt på en tankstation i Viby. 

Et meget utrygt område

Anne Sølvbjærg har boet i Viby hele sit liv og flyttede for to år siden til Rosenhøj, tæt på det sted, hvor Søren Koch blev fundet død. 

Ifølge Anne Sølvbjærg står mange lejligheder tomme i området, fordi der ikke er nogen, der vil flytte dertil.
Ifølge Anne Sølvbjærg står mange lejligheder tomme i området, fordi der ikke er nogen, der vil flytte dertil. Foto: Privatfoto

Ifølge hende har der altid været uro i området, men siden marts har det været særligt slemt.

- Det er ganske forfærdeligt at bo her lige nu. Der er hele tiden uro et eller andet sted. Gadelygterne er slukkede, og taxaerne vil ikke længere køre herind, fordi de er bange for, hvad der sker, siger Anne Sølvbjærg. 

Sådan ser mindestedet for Søren Koch ud i dag. Anne Sølvbjærg håber, at der i stedet kan blive plads til et våbenskjold ved mindestedet.
Sådan ser mindestedet for Søren Koch ud i dag. Anne Sølvbjærg håber, at der i stedet kan blive plads til et våbenskjold ved mindestedet.

Udover at skabe opmærksomhed om ulykken i marts, håber Anne Sølvbjærg også, at initiativet kan være med til at sætte fokus - og måske ændre - på uroen i området.

- Jeg håber, at vi kan få oprettet et sted til de unge mennesker, så de har et sted at mødes og ikke samles på gadehjørnerne. Det ville uden tvivl hjælpe på utrygheden, siger hun. 

Anne Sølvbjærg opfordrer alle, der har lyst til at samles om Viby og den tragiske ulykke, til at deltage.

- Man kan tage et lys med og tænde til minde for Søren, siger Anne Sølvbjærg.

Familien til Søren Koch har sammen med Viby Gymnasium meddelt, at de planlægger at rejse en mindesten for afdøde Søren Koch.

Søren Koch sad i sin bil, da gerningsmanden affyrede tre skud.
Søren Koch sad i sin bil, da gerningsmanden affyrede tre skud. Foto: Privatfoto