Mohamed og Muhudiin knokler for at gøre Frydenlund til dejligt sted

Ti lokale drenge fra det udsatte boligområde Frydenlund bygger borde og bænke som led i et nyt initiativ, der skal forskønne området.

02:21

VIDEO: Mohamed Amin og Muhudiin Saiid bruger deres sommerferie på at bygge bænke og borde, så det socialt udsatte boligområde Frydenlund kan blive et mere attraktivt og trygt sted at være.

Der saves, slibes, bores og svedes på livet løs under den hede sommersol i det udsatte boligområde Frydenlund i Aarhus Vest.

Ti lokale drenge har taget skeen i den anden hånd og trukket i arbejdstøjet efter en længere periode med først corona og senere uro i området.

Vi vil gerne gøre det her til et hyggeligt sted. Et sted hvor alle kan være.

Mohamed Amin, 14 år, Frydenlund

Nu bruger de sommerferien på at forskønne området, så der kan laves et hyggeligt samlingspunkt for beboerne.

- Vi vil gerne gøre det her til et hyggeligt sted. Et sted hvor alle kan være, siger 14-årige Mohamed Amin fra Frydenlund til TV2 ØSTJYLLAND.

Håbet er at de ti lokale drenge med deres frivillige arbejde kan blive rollemodeller for andre i området.

Vil ændre på tvivlsomt ry

Formålet er ifølge ungekoordinator i Frydenlund Jane Kjeldtoft at give de unge ejerskab. De ønsker at flytte fokus fra de unges image som ballademagere og i stedet vise, at de unge bidrager positivt.

- Sådan et projekt, hvor de unge selv er med til at skabe noget, det smitter jo også af på de andre beboere herude. De tænker måske, at det er nogle seje drenge, og vi vil også gerne selv være med til at skabe noget for vores område, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Anklager mod endnu et plejehjem: Fandt pårørende i afføring og urin

Netop det budskab var også en tungtvejende årsag til, at Mohamed Amin valgte at støtte op om projektet.

- Nogle mener, at det er et skidt sted det her. Det vil vi gerne ændre, siger han og fortsætter:

- Der er sket mange dårlige ting herude, men vi vil gerne lave om på det.

Ungekoordinator i Frydenlund Jane Kjeldtoft vil give de unge ejerskabet over deres område tilbage.

Bygger lokalt samlingspunkt

Projektet er stablet på benene af det kreative designerteam Bureau Detour i samarbejde med det boligsociale arbejde og Børnekulturhuset.

De ti lokale drenge bygger blandt andet bænke og borde, der skal sættes op på den kedelige jordvold, som de er ved at forvandle til et hyggeligt udendørsområde, der skal blive til et lokalt samlingspunkt.

Det er noget vi en dag vil kunne vise vores børn og sige 'Det her, det har vi lavet, og det er vi stolte af'

Mohamed Amin, 14 år, Frydenlund

Og når træstøv og maling er vasket regner drengene ikke med, at stoltheden ved at have gjort noget godt for lokalmiljøet aftager.

- Det er noget vi en dag vil kunne vise vores børn og sige 'Det her, det har vi lavet, og det er vi stolte af, siger Mohamed Amin.

Det nye område indvies fredag. Her vil der blive holdt en reception for områdets beboere, hvor de unge mænd bliver takket for deres indsats.

Læs også Udsatte børn på sommerlejr: - De er en halv meter højere, når de går herfra