Løgtendrab: Alarmopkald handlede om weekendsamvær

Mor dræbt dreng ringede 112, fordi faren ikke havde afleveret sønnen efter weekendsamvær

Den otte-årige dreng blev dræbt af sin far i den mondæne ejendom Siloetten i Løgten.

Samme dag som en 47-årig mand skød sin søn og sig selv i en lejlighed i Løgten, ringede drengens mor 112. Båndoptagelsen af opkaldet gik tabt, og siden da er der blevet gisnet om, hvorvidt drengens liv kunne have været reddet, hvis politiet havde reageret på morens henvendelse.

Men tidligere onsdag eftermiddag sagde chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND, at interviews med moren og Alarmcentralen har klarlagt, at hun ikke udtrykte bekymring for, at faren ville dræbe drengen.

Nu skriver politiet i en pressemeddelelse, at moren ringede, fordi hun ikke kunne komme i kontakt med sin eksmand, som endnu ikke havde afleveret sønnen tilbage efter weekendsamvær.

- Medarbejderen havde ikke fået opfattelsen af, at der var tale om en akut situation, og der fremkom ikke under samtalen oplysninger om, at sønnen kunne være i fare. Da medarbejderen derfor opfattede henvendelsen som et spørgsmål om farens samvær med sønnen, blev moren vejledt om at rette henvendelse til statsforvaltningen. (...) På den baggrund er det min opfattelse, at der på tidspunktet for morens henvendelser til politiet ikke var nogen, der havde mulighed for at forudse sagens dybt tragiske udgang. Der er derfor heller ikke grundlag for at fastslå, at politiet har begået fejl i forbindelse med sagen, skriver Bent Preben Nielsen i pressemeddelelsen.