Løbehjulsdrengene i mål

700 kilometer -  fra Skagen til Bornholm

Det er lykkedes efterskolevennerne Marc Mpofu Billing og Markus Brandt Riis at løbe over 700 kilometer på løbehjul. De startede for 13 dage siden i Skagen, og i dag kom de i mål på Bornholm.  

Det hele startede som en joke, men pludselig blev det alvor, da drengene besluttede sig for at tage afsted torsdag den 11. juli, og hele Danmark fulgte med.

De har siden da haft 12 køredage, hvor de har kørt mellem 40 og 70 kilometer om dagen. På turen har de kun haft en enkel hviledag, da de ankom til Marc Mpofu Billings hjem i Stjær, uden for Aarhus.

- Første dag var det ret hårdt, og det var det også anden dag, og så blev man vant til det, og så kørte det derudaf. Om aftenen, når man holder pause, kan man lige mærke det, men så er man helt frisk dagen efter, siger Marcus Mpofu Billing til TV 2 | BORNHOLM.

Støtter et godt formål

Men det er ikke kun for sjov, at drengen har kastet sig ud i Danmarksturnéen. De har oprettet en gruppe på Facebook, hvor interesserede kunne følge med i deres tur. På siden henviser de også til to internetindsamlinger for henholdsvis Unicef og Røde Kors, hvor man kan støtte drengene ved at donere penge til velgørenhed.

I dag skal drengene bare slappe af i det bornholmske.

- Det er helt vildt. Vi synes begge to, at det har været ubeskriveligt. Aftenens skal bruges på at slappe af og reflektere over denne fantastiske tur, siger Marc Mpofu Billing til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Indtil videre har drengene samlet 1.050 kroner til Unicef og 250 kroner til Røde Kors. Indsamlingen lukker først på fredag.