Livredderne er tilbage: Slut med mund-til-mund i vandet

Landets 37 livreddertårne er nu åbne, og livreddere skal vænne sig til nye arbejdsgange.

Junivejret har indtil videre budt på en hel del sol og varme, og hvis du tager en tur til Den Permanente, Moesgaard Strand, Saksild Strand eller Grenaa Strand, vil det nu være under opsyn af livreddere. 

Livredderne er tilbage på strandene, men de vender tilbage til en lidt anden førstehjælpsprocedure end den, de er vant til.

I år må de nemlig ikke give mund-til-mund ude i vandet, som de plejer. Livredderne skal i stedet vente, til de kommer op på land, så de kan bruge en maske (en såkaldt pocket mask).

Fortyndet virus

Masken placeres på badegæstens mund, inden indblæsningerne kan fortsætte med bedre ilttilførsel og uden, at bakterier og eventuel virus overføres mellem livredderen og den nødstedte.

ifølge professor i eksperimentel virologi, Allan Randrup Thomsen, er der ingen grund til bekymring for coronasmitte ved badning.

- Coronavirussen vil blive fortyndet, hvis man bader i havet eller søer, så det er højst usandsynligt, at man kan blive smittet gennem vandet, og sollyset vil ligeledes medvirke til at inaktivere virus på overflader, siger han i en pressemeddelelse fra TrygFonden Kystlivredning og fortsætter: 

- Jeg vil derfor mene, at hvis man i øvrigt følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger sagtens kan sætte kursen mod en badestrand og hoppe i vandet uden forøget risiko for coronasmitte.

Med visir og beskyttelseskitler

I 2019 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 67.480 indsatser, hvoraf de 12 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare.

Kystlivredningschef Anders Myrhøj, vurderer, at der over en periode på ti år måske har været en lille håndfuld tilfælde, hvor TrygFondens kystlivreddere har benyttet sig af mund-til-mund ude på vandet.

Livredderne kan også hjælpe ved mange mindre skader. For eksempel hvis man er blevet brændt af en brandmand eller har skåret sig på en musling.

Her vil livredderne forsøge at hjælpe den uheldige strandløve eller -løvinde til at hjælpe sig selv.

Er det ikke muligt at holde afstand, er livredderne udstyret med masker, visir, beskyttelseskitler og handsker.

- Vores livreddere står klar til at passe på alle badeglade børn og voksne på de strande og havnebade, hvor vi er til stede her til sommer. Vi opfordrer som altid til, at man på strandene bader mellem flagene, siger kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, Anders Myrhøj.

For at sikre en tryg badeoplevelse, vil livreddere også opfordre til, at man efter endt badetur spreder sig lidt ud på stranden eller det bagvedliggende område.

De 5 baderåd

 

 

 

Untitled design (9)

Første besked fra Christian Eriksen: Jeg har det fint efter omstændighederne

Drone HIKC

play Lucas svinet til efter kamp – fodboldspiller får karantæne resten af året

Alex Bach, SuperBrugsen Spentrup

play Alex opfordrer stadig sine kunder til at bruge mundbind

CLF - 140621 Sygeplejesker strejke 22 - 14062021 Still

Margrethes operation udskydes af strejke: - Jeg kan godt forstå sygeplejerskerne

lone norlander smith

Vandkrig: - Landmændene skal selv betale regningen

ole thomsen koncerndirektør region midtjylland

Strejke udsætter operationer: Ventelisten kan strække sig langt ind i 2022

Dagens mest læste