Livagtige skulpturer af bådflygtninge vækker debat

Skulpturer, der ligner druknede flygtninge, hører ifølge DF ikke hjemme i bybilledet

En række livagtige skulpturer, der forestiller druknede bådflygtninge, kan i øjeblikket opleves forskellige steder i Aarhus, som en del af byens festuge.

Formålet med skulpturerne er at lede publikums opmærksomhed hen på situationen ved Middelhavet, hvor flere tusinde har mistet livet.

Nogle af de publikummer, TV 2 | ØSTJYLLAND talte med lørdag, syntes, installationen er grænseoverskridende, mens andre godt kunne se ideen med den.

Men hos Dansk Folkeparti mener man, det er direkte usmageligt at bruge kunst på den måde.

- Jeg synes, det er utrolig dårlig kunst, det her, siger en af partiets folketingskandidater, Michael Nedersøe fra Horsens.

- For mig der virker det som om, at kunstneren bare er ude på at give danskerne dårlig samvittighed, fordi han ikke mener, at vi har taget nok flygtninge, ellers kan jeg ikke rigtig se noget formål med det, fortsætter han.

De livagtige skulpturer er en del af festuge-projektet: We Are Not Real, som festugedirektør Jens Folmer Jepsen selv står bag.

- For mig er der ikke politik i det. For mig er det et mindesmærke over folk, der dør. Det er en ren humanistisk ting, men det er selvfølgelig for at sætte en debat i gang, siger han.

Dukkerne, der i lørdag befandt sig ved Dokk1 på Aarhus Havn, bliver placeret et nyt sted hver dag i Festugen.

Se hele TV-indslaget øverst på siden og hør publikums reaktion.