Liva sover ude året rundt: - Det er koldt, men også hyggeligt

10-årige Liva Lucerne har tilbragt over 300 nætter i et telt udenfor. Til april forventer hun at nå sit mål om 365 dage i telt

Mens temperaturen udenfor får os andre til at ville krybe langt ind under den lune dyne, så vælger Liva Lucerne fra Aarhus at sove i et telt i baghaven – og det uanset om termometeret viser nul grader.

Siden den 7. april sidste år har hun tilbragt nætterne udenfor. Til april i år forventer hun at nå sit mål om 365 nætter, og dermed kan hun modtage det særlige spejdermærke – ”Snorky-mærket”.

- Jeg synes, at jeg sover bedre i teltet, og så fandt jeg ud af, at der er det her spejdermærke, man kan få, hvis man har sovet udenfor i et år. Det kunne jeg godt tænke mig, så jeg begyndte at sove ude, siger Liva Lucerne til TV2 ØSTJYLLAND.

I teltet har 10-årige Liva Lucerne forsynet sig med to liggeunderlag, et uldtæppe, et skind, en sovepose, en dyne og en bamse. Så det er intet problem at holde varmen:

- Det er ikke koldt, når jeg har så meget at ligge på. Og så er det også lidt hyggeligt, siger Liva Lucerne.

Liva Lucerne holder varmen med to liggeunderlag, et uldtæppe, et skind, en sovepose, en dyne og en bamse. 
Liva Lucerne holder varmen med to liggeunderlag, et uldtæppe, et skind, en sovepose, en dyne og en bamse. 

Det er skørt, men også ret sejt

Liva Lucerne er bare én ud af de ca. 120 spejdere, der hvert år tager Snorky-mærket. Det er med til at give de unge nogle færdigheder, det ellers ikke er sikkert, de ville få, mener Dieter Toftkær, der er naturvejleder og outdoor-integrator i Det Danske Spejderkorps:

quote Mine venner siger, at jeg er lidt tosset og skør - men også ret sej. 

Liva Lucerne, 10 år

- Dem der tager mærket, får nogle sansestimuleringer og nogle færdigheder, som man kan bruge senere i livet. De finder for eksempel ud af, hvordan de bedst holder sig varme og tørre udenfor. Det er nogle lavpraktiske ting, mange ikke får, fordi vi ikke opholder os så meget i naturen mere, siger Dieter Toftkær til TV2 ØSTJYLLAND.

Han mener, at det er en genopdagelse af, hvor vi kommer fra – og så er der også noget socialt i det:

- Dem der tager mærket møder også en anerkendelse, fordi det er lidt sejt. Det kan også være med til, at man er motiveret for at fortsætte med at sove ude, siger Dieter Toftkær.

Det kan Live Lucerne godt nikke genkendende til:

- Mine venner siger, at jeg er lidt tosset og skør – men også ret sej. Når jeg er færdig til april, vil jeg være rigtig glad og stolt, siger hun.

20210224-202114-L-1920x1279we

SSI: Det går bedre med smittetallene end ventet

Grafik 1000 sure sygeplejersker Still

play Ulige løn for kvinder skyldes 50 år gammel lov

Coronatest gennem næsen

liveblog COVID-19 LIVE: Flere hurtigteststeder ved Aarhus

IMG_3373

play Line er træt af ulige løn: 10.600 sygeplejersker har skrevet under

20191202-114229-L-1920x1279we

Østjysk politiker indgår forlig i injuriesag

080321 Mænd i børnehaven VTR 1930 Still 2

Thomas er pædagog: Nu skal han have flere mandlige kolleger