Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt

Liva Lund Sørensen bor i Højbjerg ved Aarhus, men hun er født i USA og har derfor dobbelt statsborgerskab. Derfor følger hun onsdagens indsættelse af Joe Biden tæt.

Liva Lund Sørensen fra Højbjerg har dobbelt statsborgerskab. Hun har levet det mest af sit liv i Danmark, men hun er født i USA og har også i en fem-årig periode boet i landet med sine danske adoptivforældre. 

Og hun har stadig en stor tilknytning til USA, da hun både har venner og familie, der stadig bor der. Og det gør onsdagens indsættelse af Joe Biden som præsident i USA ekstra interessant. 

- Det er mit andet hjem, og det (landet, red.) betyder lige så meget som Danmark for mig, og derfor er det her præsidentvalg også helt specielt, fordi der er sket så meget for dem, som jeg kender derovre de sidste fire år, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

Joe Biden-tilhænger 

Og det er ingen hemmelighed, hvilken side Liva Lund Sørensen er på. 

- Jeg brevstemte på Biden. Jeg synes, det var vigtigt, at vi får en anden kurs for amerikansk politik og for verdenspolitikken, fordi USA har så stor indflydelse, siger hun. 

Hun er derfor glad for, at Joe Biden onsdag klokken 18 dansk tid overtager nøglerne til Det Hvide Hus. De seneste tid med blandt andet angreb på Kongressen har dog gjort, at hun stadig hele tiden har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der kan ske. 

- Det har været uvirkeligt det meste af tiden. Nogle dage er jeg gået i seng med ondt i maven, mens jeg andre dage er gået i seng med håb for, at det nok skal blive bedre. Det er et langt og sejt træk, som skal til, og selvom Biden i dag officielt bliver præsident, så kan jeg godt frygte lidt for, at det ikke nødvendigvis skaber ro lige med det samme. Det kommer til at tage noget tid og nogle kræfter, siger hun. 

Joe Biden skal onsdag indsættes som præsident.
Joe Biden skal onsdag indsættes som præsident.

Skal se med hele dagen  

Ifølge Liva Lund Sørensen har USA brug for en leder, der kan formå at samle landet igen. Én som er tydelig i sin ledelse og én, som gerne vil alle det bedste uanset løntrin og stat.

Det er vigtigt for hende, at landet får sådan en leder, selvom hun i dag bor i Danmark. 

- USA er så stor en magt i verden, at uanset hvad de vælger at gøre eller siger, så kommer det til at have indflydelse på Danmark og på alle andre lande i verden, siger hun. 

Derfor er fjernsynet i hende stue tændt resten af dagen. 

- Jeg kan se, at det kører på tv'et fra omkring klokken 12-12.30, og så skal det bare køre, indtil jeg ikke kan holde mig vågen længere, siger hun og afslutter: 

- Jeg har stadig lidt uro i maven i forhold til, om Trump-tilhængerne kan finde på at gøre et eller andet, men det er helt sikkert også en festdag - uden tvivl. 

DSC_0062

Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Højskolerute

play Få inspiration til din gåtur i solen

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier