Lisbeth har levet med kræft i et årti

Lisbeth Ermegaard fra Risskov fik konstateret kræft første gang for over 10 år siden, men hun lader sig ikke definere af diagnosen

02:23

Lisbeth Ermegaard fik konstateret brystkræft første gang for knap 11 år siden.

1 af 2

For 10,5 år siden fik Lisbeth Ermegaard konstateret brystkræft i en alder af 49 år. Siden er hun blevet opereret af flere omgange og for fire år siden - i 2011 - blev hun erklæret rask.

Men glæden varede ikke ved. Lisbeth fik kræft igen, denne gang i lymferne. Hun fik samtidig beskeden, at hun var kronisk kræftramt. I Livet + Det Løse følger vi i aften med, når hun skal scannes efter ni ugers kemobehandling, og når hun en uge senere hører, hvorvidt scanningen viser, at kræften har spredt sig eller er blevet mindre.

Nicolas var kriminel - nu er han kunstner

På trods af, at Lisbeth Ermegaard er kronisk syg, vil hun ikke lade sygdommen definere, hvem hun er. Derfor har hun og manden Jens blandt andet besluttet, at kemobehandlingerne skal forbindes med noget glædeligt.

- Vi har opfundet kemo-fredag, hvor vi tager ud og spiser en god frokost bagefter. Nogle gange er vi også kulturelle, siger Lisbeth, og bruger museet Aros som eksempel.

Du kan høre Lisbeth fortælle om, hvad kræften har lært hende i videoen øverst, og se med i aften kl. 19:50, når der kommer svar på scanningen.