Ligestilling på arbejdet? Ja da!

Kommune scorer højt i ny undersøgelse

Foto: Colourbox

Når det gælder om at stille mænd og kvinder lige, går Aarhus Kommune forrest. Det viser resultaterne af ligestillingsredegørelserne for 2013, som Minisisteriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold står bag.

Topscorerne i undersøgelsen tæller Nyborg, København og Aarhus, og det er på både personaleområdet og i servicen overfor borgerne, at kommunerne ligger i front.

- En række kommuner gør det rigtig flot, og jeg håber, de kan inspirere andre til at arbejde mere målrettet med ligestilling. Selv om nogle kommuner er gode til at tænke køn ind, er der helt klart flere, som skal se at komme i arbejdstøjet. For vi ved, at når kommunerne i deres tilbud til borgerne tager højde for, at mænd og kvinder opfører sig forskelligt og kan have forskellige behov, giver det mere ligestilling og bedre resultater for den enkelte, siger socialminister Manu Sareen (R) i en pressemeddelelse.

Det er for eksempel i kerneydelser overfor borgerne såsom ældrepleje og børnepasning, at Aarhus Kommune udemærker sig. På personaleområdet har kommunen desuden måltal for kvinder i ledelse eller mænd i omsorgsjob.

Undersøgelsen viser dog, at kommunerne generelt stadig halter bagud på ligestillingsområdet sammenlignet med staten og regionerne.