Lettet Slott efter guld: Det har været et kæmpe pres

Danske Sara Slott Petersen var afdæmpet, men glad, da hun fordøjede guldmedaljen ved EM i atletik

Foto: Michael Kooren/Scanpix

Foto: John Thys - Scanpix

Foto: Koen van Weel - Scanpix

Foto: John Thys - Scanpix

1 af 4

Danmark fik den første, kvindelige europamester i atletik søndag, da Sara Slott Petersen vandt EM-guld i 400 meter hæk i Amsterdam.

Efter sejren var det en stille danske atlet, der forsøgte at evaluere den store bedrift, inden hun fik hængt guldmedaljen om halsen.

- Det er en underlig fornemmelse, når man kommer ud på den anden side, og det er lykkedes, for det er et kæmpe pres at gå ind til en konkurrence som favorit. Kikser man bare en hæk, så kan man ryge, siger Sara Slott Petersen til DR.

Den danske atlet havde på forhånd set sig selv som favorit med schweiziske Léa Sprunger som værste konkurrent, og glæden var også stor, fordi hendes optakt til løbet ikke var helt problemfri.

SE OGSÅ: Sådan! Sara Slott fra Aarhus vinder EM-guld i atletik

- Jeg havde svært ved at samle tankerne, og min opvarmning gik frygteligt. Jeg havde ondt alle steder og følte mig ude i tovene og var totalt nervøs.

- Så at få sat det nogenlunde sammen og komme herfra som vinder er bare megafedt, men det er ikke rigtig gået op for mig endnu.

- Jeg har ikke så mange rammende ord lige nu. Det er nok fordi, det er så stort, lyder det fra Sara Slott.

SE OGSÅ: Sara Slott stryger suverænt i EM-finalen

Hun løb i tiden 55,12 sekunder, og guldmedaljen har ikke ændret på målsætningen til det kommende OL i Rio.

- Min ambition er stadig at komme i en finale og stå i en bane, hvor jeg kan gøre noget. I dag handlede det om medalje og ikke om tiden, siger Sara Slott Petersen. 

 

03:33

Her kan du se et tidligere indslag med 15-årige Sara.

Luk video