Lettet forælder efter politikermøde om kaotisk handicapkørsel

En række partier mødtes onsdag med forældrerepræsentanter for at drøfte den kritiserede handicapkørselsordning. Nu tages sagen videre til borgmesteren

00:43

Problemet med handicapkørslen startede tilbage i august 2016, da Aarhus Kommune valgte at samle flere elever i færre og større taxabusser i jagten på en besparelse på seks millioner kroner.

De kaotiske tilstande i handicapkørslen i Aarhus Kommune nærmer sig efter et møde onsdag måske en afslutning.

Læs også Kaotisk handicapkørsel: - Der er flere grædende børn

Udover utilfredse forældre og chauffører har det kritiserede handicapskørselsprojekt, der startede for godt et år siden, stik mod hensigten, vist sig at være dyrere end det gamle system, der fungerede. Derfor mødtes en række partier onsdag med forældrerepræsentanter.

- Vi må finde ud af, om vi stopper denne ordning eller om vi fortsætter. Der er i hvert fald en række alvorlige udfordringer – både økonomiske og menneskelige, siger rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Stadig kaotisk handicapkørsel: Børn er gidsler uge efter uge

Problemet startede tilbage i august 2016, da Aarhus Kommune valgte at samle flere elever i færre og større taxabusser i jagten på en besparelse på seks millioner kroner.

Timelange transporttider

Hvad kommunen ikke havde taget højde for, var betydningen af trygge rammer for de sårbare unge, der i den nye struktur dagligt udsættes for timelange transporttider og konstant skiftende chauffører. 

Jeg er positiv over, at vi overhovedet er blevet inviteret til mødet.

Gitta Møller, forældrerepræsentant

Partierne blev enige om at samle forligskredsen sammen med borgmesteren for at drøfte yderligere beslutninger, så sagen kan ende godt for alle parter.

Med på mødet var også forældrerepræsentanter. 

02:10

I juni fortalte vi om seks-årige Zille, der bruger handicapkørsel og som lider under den nye ordning.

Luk video

- Jeg er mest positiv over, at vi overhovedet er blevet inviteret til mødet - og bare lydhørheden og interessen i at nu skal det blive bedre, siger forældrerepræsentant Gitta Møller.

SF, Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre deltog i mødet.

Hør hvad politikerne og forældrerepræsentant Gitta Møller sagde efter mødet øverst i artiklen.