Letbanen skal udbygges

Politikere satser på statslige midler til letbanen

Østjyske politikere slår torsdag et slag for, at den planlagte letbane i Aarhus får tilført statslige midler, så den kan bygges yderligere ud.

Det sker, når borgmester i Favrskov, Nils Borring (A), og i rådmand i Aarhus, Laura Hay (V), gør deres entré i Trafikudvalget på dagen, hvor letbanen i Aarhus skal behandles i Folketinget.

- Vores fase 1-undersøgelse viser, at vi kan nå meget langt med en udbygning i Østjylland for 3,2 milliarder kroner, så det overrasker mig, at letbaneplanerne ikke er medtaget i status på de strategiske analyser. Jeg glæder mig derfor over, at vi nu får lejlighed til at præsentere planerne i Trafikudvalget, siger Mads Nikolajsen (SF) til stiften.dk. Han er formand for Letbanesamarbejdets følgegruppe i Østjylland.

Trafik stiger med 60 procent

De østjyske politikere påpeger, at trafikken i og omkring Aarhus ventes at stige med 60 procent frem til år 2030.

Letbanesamarbejdet satser på statslige midler til en udbygning af den planlagte letbane til Brabrand, Hasselager, Hinnerup og Skanderborg.

Også Favrskovs borgmester ser frem til, at letbanen bliver realiseret.

- Den tætte trafik betyder allerede i dag kødannelse og spildtid for mange borgere, som pendler mellem deres hjem og arbejdsplads. Men også vores virksomheder er opmærksomme på trængslen på vejene, fordi det har betydning, når virksomhederne skal rekruttere medarbejdere og transportere deres varer, siger borgmester Niels Borring.