Letbanen sikret støtte

- Vi er skraldespand for regeringen, mener Enhedslisten

Foto: Visualisering

Enhedslisten kommer nu den økonomisk trængte aarhusianske letbane til undsætning. Dermed sikrer staten letbanens fremtid trods store budgetoverskridelser.

Arbejdet med at anlægge den første del af det 2,4 mia. kr. dyre letbane-projekt er allerede i fuld gang. Men med en budgetoverskridelse på op mod 700 mio. kr. har banens fremtid hængt i en tynd tråd.

Krisen blev forværret, efter at transportminister Magnus Heunicke (S) ikke har fået opbakning i forligskredsen bag letbanen til at dække underskuddet.

Men i dag har Enhedslisten, som ellers står udenfor forligskredsen på Christiansborg, tilkendegivet overfor TV 2 | ØSTJYLLAND, at de vil komme letbanen til undsætning via et andet trafikforlig.

Se: Letbanen overskrider budget

Statens ekstra støtte til letbanen lander formentlig på 330 mio. kr.

- Selvom vi ikke er med i forligskredsen bag letbanen, så er det her så godt et projekt, at staten selvfølgelig skal tage et medansvar for, at letbanen bliver realiseret fuldt ud, siger Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Selv om finansieringen af letbanen nu er sikret, undrer det Henning Hyllested, at partierne bag den oprindelige trafikaftale ikke er klar med en pose penge.

- Jeg er forarget over, at den forligskreds på Christiansborg, som står bag letbanen, ikke tager et medansvar. Og vi er noget trætte af at skulle agere skraldespand for regeringen, men omvendt så er det her så vigtigt et projekt, at vi gør det alligevel.