Letbane slukker drøm om bypark

Kommende letbanelinje står i vejen for park

Området mellem Musikhuset og rådhuset i Aarhus er i festugen omdannet til en grøn park med masser af liv.

For to dage siden forslog flere lokale politikere fra Socialdemokraterne og SF, at byparken skal være en permanent løsning.

Drømmen om en permanent bypark i Frederiks Allé bliver nu skudt til jorden af kommunens vejchef, skriver Århus Stiftstidende.

Det kan nemlig slet ikke lade sig gøre at beholde byparken.

Forklaringen er, at den kommende letbane vil få en linje gennem Park Allé. Derfor vil Park Allé i fremtiden kun vil være forbeholdt den kollektive trafik, hvilket betyder, at biler og andre køretøjer bliver henvist til Frederiks Allé.

Se: Byparken skal blive

- Jeg kan ikke anbefale en forlængelse af forsøget. Generne for både bilister og den kollektive trafik i Park Allé og på Kystvejen er for store. Århusianerne kan godt acceptere en bypark under festugen, fordi de ved, at det hurtigt bliver hverdag igen, men en forlængelse tror jeg de færreste bilister vil finde sig i, siger Michael Kirkfeldt, vejchef i Aarhus Kommune, til Århus Stiftstidende.

Rådmand for Teknik og Miljø, Búnyamin Simsek, har ligeledes afvist at beholde byparken som en permanent løsning, da det ifølge ham vil kræve en tunnel på strækningen mellem Ridehuset og Føtex i Frederiks Allé.

En løsning, som rådmanden ikke vurderer er realistisk, inden for de kommende år på grund af flere store investeringer.

Byparken og dens mange meter rullegræs vil derfor efter planen blive fjernet efter festugens afslutning.