Letbane: Et år uden alvorlige ulykker

Efter 170.000 arbejdstimer er der stadig ikke registreret alvorlige arbejdsulykker i forbindelse med letbaneprojektet i Aarhus

Aarhus Letbane har på det seneste år været forskånet for alvorlige arbejdsulykker, og det er på trods af, at byggeriet indebærer arbejde med tunge materialer, store arbejdskøretøjer og arbejdspladser i højden.

Dermed har de ca. 200 medarbejdere, der anlægger Aarhus Letbane tilsammen arbejdet 170.000 timer i 365 dage uden uheld, der har medført sygemeldinger. Til sammenligning ligger landsgennemsnit for alle danske arbejdspladser i en tilsvarende periode på godt to alvorlige arbejdsulykker. I bygge- og anlægsbranchen som Aarhus Letbane hører under, er gennemsnittet oppe på 3,7 arbejdsulykker.

- Ingen alvorlige arbejdsulykker er en stærk statistik, som vi både er glade for og lidt stolte over. Sikkerhed - både for vores medarbejdere og de passagerer, der skal køre med os fra 2017 - har topprioritet i Aarhus Letbane. Derfor gør vi meget ud af at undervise alle medarbejdere i sikker adfærd. Sker der alligevel 'nær-ved-ulykker', følger vi op og tager ved lære af dem, så vi hele tiden forbedrer sikkerheden, forklarer Claus Rehfeld Moshøj, direktør for letbaneselskabet Aarhus Letbane I/S, i en pressemeddelelse.

Du kan se klip fra dagens arbejde med at lægge skinner i Lisbjerg øverst på siden.