Lej en pendlercykel

Kommune vil have flere til at cykle på arbejde

Det er ikke bare aarhusianerne, der skal cykle til og fra arbejde. Det skal de mange folk, der hver dag kommer med for eksempel bil, bus eller tog til byen også.

Det er i hvert fald tanken bag et et samarbejde mellem virksomheden AFA JCDecaux og Aarhus Kommune, som går ud på at opstille 35 pendlercykler midt i Aarhus.

Cyklerne bliver placeret i stativer ved banegården i Aarhus fra den 17. februar og vil kunne lejes for et fast beløb om ugen eller måneden.

Pendlercyklerne er bare et blandt flere initiativer, som Aarhus Kommune har taget i brug i kampen for at markedsføre sig som en cykelby. I forvejen kan man låne en række bycykler, og nu er fokusset så rettet mod pendlerne:

- Jeg synes, at Aarhus kan være stolte over de mange forskellige projekter, byen hele tiden foretager for cyklisterne i Aarhus - som virkelig signalerer omsorg for borgerne og miljøet kombineret med visioner om bæredygtighed, siger Kim Axelsen for AFA JCDecaux i en pressemeddelelse.

De første pendlercykler i Danmark blev opstillet i Odense i 2010, og i 2014 var det randrusianernes tur til at prøve de gule cykler.

Bookingen af cyklerne foregår via internettet og skal på den måde gøre det så let som muligt for brugerne at vælge cyklen til og bilen fra.

Det koster 50 kroner for en uge at leje en pendlercykel, 100 kroner for en måned og 250 kroner for tre måneder.

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

Motorvej

play Tilbageblik: Så længe har man drømt om en motorvej

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse

Vejret

Solrig lørdag vil smage af forår - lille risiko for byger

glatte veje111

Pas på i trafikken: Der kan være glat