Legendarisk midtbaneduo genforenet

Lørdag mødtes en lang række af dansk fodbolds store eks-spillere til Unicef Cup i Aarhus. Det bød på et gensyn med en af landsholdets ikoniske duoer.

Martin Jørgensen, Melvin Kakooza, Stig Tøfting og Cyron Melville. Ikke umiddelbart navne, der normalt dukker op i samme sætning. 

Men det var tilfældet lørdag, da Unicef samlede skuespillere, tv-værter, tidligere landsholdsspillere og andet godtfolk til Unicef Cup ii Ceres Arena i Aarhus. 

På tv-værternes landshold blev en af dansk fodbolds mest legendariske duoer genforenet. 

Tøfting og Gravesen under VM i Japan og Sydkorea i 2002 mod Uruguay.
Tøfting og Gravesen under VM i Japan og Sydkorea i 2002 mod Uruguay.

Stig Tøfting og Thomas Gravesen. Stadig skaldede, aggressive som en terrier og med et knivskarpt boldøje. 

- Jeg forventer selvfølgelig, at vi vinder. Vi gider ikke være sådan nogle fesne nogen, der bare er med. Vi går efter guldet, lød det fra Stig Tøfting, der blev døbt plæneklipperen i sin storhedstid i dansk fodbold. 

For Thomas Gravesen stod turneringens formål øverst.

- Jeg er med for at samle ind til Unicef, og med de velgørende kræfter bag arrangementet er det en af de ting, jeg helt sikkert gerne vil bakke op om. Det er et fremragende arrangement, siger Gravesen. 

Underholdende finale

Tv-værterne skulle blandt andet op mod skuespillerlandsholdet og AGF Legends & Friends. I alt kæmpede seks hold om pokalen.

quote Det er et fremragende arrangement.

Thomas Gravesen, tidl. landsholdsspiller

Finalen endte mellem tv-værterne, der i en underholdende finale slog skuespillerlandsholdet 6-3. Tøfting stod for fem af målene i finalen. 

- Vi ved jo godt, vi ikke er i nærheden af det, vi var engang. Derfor er det sjovt at møde gamle holdkammerater og kolleger i lidt hyggeligere omstændigheder, end vi plejer, siger den tidligere landsholdsstjerne og AGF-profil Martin Jørgensen. 

Turneringen er tilbage efter tre års coronapause, og overskuddet går til vacciner.

Pengene samles blandt andet ind ved salg af de trøjer, der bliver spillet i og frivillige donationer.