Leder: Det kunne også ske her

Klubleder i Gellerupparken er bekymret efter terrorangreb

02:42

1 af 2

Kunne terrorangrebene i København ligeså godt være foregået i Aarhus?

Det spørgsmål stiller gademedarbejderne i Gellerupparken i Aarhus sig selv i dag efter, at det kom frem, at det efter alt at dømme er en 22-årig mand, som i weekenden skød og dræbte to mænd og sårede fem andre i hovedstaden.

Anders Glahn er leder af 'Klubberne i Gellerup' og har den daglige kontakt med mange udsatte unge i området omkring Gellerupparken.

Han er bekymret for den stigende radikalisering i samfundet, som for eksempel får unge, muslimske mænd til at drage i hellig krig i Syrien og Irak. Frygten er, at samme udvikling også kan få unge til begå terrorhandlinger:

- Det (terrorangrebet i København, red.) er noget, der foregår i nogle lokalområder ligesom vores eget. Hele den historie, der ruller sig ud nu.. Den synes næsten genkendelig, siger Anders Glahn til TV 2 | ØSTJYLLAND.

På spørgsmålet om, hvorvidt han tror, at der findes unge mænd i Aarhus, som kunne finde på at stå bag lignende angreb, svarer Anders Glahn:

- Det vil være fuldstændig naivt at tro, at der ikke gør det.

I tv-indslaget øverst på siden kan du se, hvad formanden for Grimhøjmoskéen, Oussama El-Saad, mener, er årsagen til, at unge kan blive radikaliseret.