Laver Venstre en "Wammen"?

Henter Venstre en kendis fra borgen til Aarhus?

Der diskuteres flittigt, hvem der skal give Bünyamin Simsek(V) kamp til stregen hos Venstre som deres spidskandidat til borgmesterposten i Aarhus.

Da Venstre i sin tid sad på borgmesterposten med Louise Gade på tronen, hentede Socialdemokraterne Nicolai Wammen til byen fra borgen, hvor han sad. Siden hen væltede han Venstre af pinden. Nu diskuteres det, hvorvidt Venstre kan finde på samme nummer.

Det er ikke utænkeligt, mener ekspert.

- Man kan forestille sig alt i politik. Og man må sige, at Venstre står overfor en kæmpe stor chance ved det, at Socialdemokratiet på landsplan står meget svagt, og Socialdemokratiet i Aarhus har skiftet sin spidskandidat ud siden sidste kommunalvalg, siger kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, Roger Buch, til P4 Østjylland.

Riskabelt valg

Det er stor chance at tage for en politiker. Hvis man forlader borgen til fordel for et kandidatur, så er man nødt til at flytte til den pågældende by. Og hvis man så ikke bliver valgt, så har man måske brændt sine broer. Men borgmesterposten står alligevel højt på ønskelisten.

- Der er ingen tvivl om, at der er mere prestige forbundet med at være borgmester i landets næststørste by sammenlignet med en folketingsplads. Men det skal nok i virkeligheden holdes op mod en ministerpost, for de kandidater, man kan trække fra Christiansborg, vil måske være nogle af de kandidater, der vil være på tale til ministerposter efter næste folketingsvalg, siger han til P4 Østjylland.