Laura Hay dropper politik

Venstre-politikeren genopstiller ikke til Aarhus Byråd

02:18

1 af 2

35-årige Laura Hay trækker sig fra den politiske scene.

Den populære Venstre-politiker meddeler, at hun ikke genopstiller til Aarhus Byråd ved næste valg og snart vil hun formentligt overdrage sin rådmandspost for Teknik og Miljø.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Privat blev Laura Hay gift med med Johan Pedersson Uggla i går lørdag. Han er barnebarn af afdøde skibsreder Mærsk McKinney Møller og sammen har parret deres seks måneder gamle datter. Men det er tilsyneladende ikke privatlivet, som har sat skub i beslutningen om at forlade lokalpolitikken.

- Det har altid været væsentligt for mig ikke at gøre mig afhængig af en politisk karriere, fortæller Laura Hay til Århus Stifstidende.

Fik 7.804 personlige stemmer

Laura Hay kom i Aarhus Byråd 1. januar 2006. Ved valget i efteråret 2009 fik hun 7.804 personlige stemmer og trumfede som stemmesluger.

Hvem der skal overtage posten efter Laura Hay i Venstre er endnu usikkert. Partikammeraten og medlem af Aarhus Byråd, Gert Bjerregaard afviser at være ny spidskandidat.

- Nej, det er jeg ikke. Jeg har haft min tid. Nu er jeg gruppeformand for Venstre i Aarhus, og det er jeg glad for, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hvem er så partiets nye spidskandidat?

Vi er i gang med at sætte et nyt hold. Bünyamin Simsek har gjort det rigtig godt som rådmand, mens Laura Hay har været på barsel. Men der er også rigtig mange andre muligheder, siger Gert Bjerregaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere øverst på siden.