Laudrup indstiller karrieren

AGFs Andreas Laudrup har spillet sin sidste kamp på topplan

En ledbetændelsessygdom tvinger Andreas Laudrup til at indstille karrieren.

I sommer hentede AGF Andreas Laudrup til klubben, og offensivspilleren skulle forsøge at genfinde karrieren efter en tid præget af skader og manglende spilletid.

Men sådan kommer historien desværre ikke til at gå.

Andreas Laudrup har mandag offentliggjort, at han er nødt til at indstille sin karriere i en alder af blot 24 år.

Svær beslutning

- Jeg elsker at spille fodbold, og det har fyldt det meste af mit liv, siden jeg var en lille dreng. Derfor er beslutningen om at stoppe som 24-årig også meget svær at træffe. Men med det lange forløb, jeg efterhånden har været igennem med sygdom i mine led, er jeg helt afklaret med, at det er sådan, det må være, siger Andreas Laudrup til klubbens hjemmeside.

Andreas Laudrup har kæmpet med ledbetændelsessygdommen, en såkaldt reaktiv artrit, i snart tre år. Sygdommen har aldrig helt sluppet grebet, og det tvinger ham nu væk fra fodbold på topplan.

- Hver eneste gang, jeg har troet, at jeg var på vej tilbage, er mine led begyndt at hæve op flere steder på kroppen, så snart jeg har intensiveret træningen og gået på træningsbanen. Jeg har fået smerter og mistet al min energi hver gang, jeg nærmede mig et comeback. Jeg har lyttet til alle eksperter og læger igennem forløbet og fulgt deres råd og anbefalinger. Og jeg har troet på, at det kunne lade sig gøre hele vejen. Men reelt set, har jeg aldrig været nærmere min topform end omkring 80 procent. Når jeg nåede dertil, så kom det igen hver eneste gang, siger Andreas Laudrup.

De fleste, som får stillet diagnosen reakiv artrit, kommer sig helt, men i Andreas Laudrups tilfælde tyder det på, at det er en permanent betændelse, han dermed skal leve med resten af sit liv, oplyser AGF.

Ikke godt for kroppen at fortsætte

- Vi har behandlet og genoptrænet Andreas i flere omgange og desværre er hverken vi, eller de eksperter som har været inde over forløbet her, længere i tvivl. Betændelsen i hans led er ikke til at komme af med, og den kommer tilbage hver gang mængden af hans træning øges op mod det, der kræves for at være professionel fodboldspiller. Derfor er det vores vurdering, at det ikke er muligt for ham at være fodboldspiller på topplan, ligesom det ikke vil være godt for ham og hans krop at fortsætte, siger Jacob Astrup, klublæge i AGF

Andreas Laudrup er ked af at vinke farvel til fodbolden, men han ser nu frem til at prøve kræfter med noget helt andet.

- Jeg kommer naturligvis til at savne livet som fodboldspiller og alle de dejlige mennesker, som jeg har nydt at tilbringe hver eneste dag med på træningsbanen og i omklædningsrummet i løbet af min karriere. Ikke mindst her i AGF det seneste års tid. Men jeg er afklaret, og jeg har heldigvis stadig en alder, hvor det ikke er for sent at kaste sig over andre udfordringer, som jeg ser frem til at prøve kræfter med nu, siger Andreas Laudrup.

Andreas Laudrup var på banen 13 gange for AGF i indeværende sæson, og han har tidligere blandt andet spillet for FC Nordsjælland og franske St Etienne.