Lastbilchauffør stoppede slingrende og langsom spritbilist

En 48-årig mand er anholdt og sigtet for spirituskørsel, efter han med 80 km/t kørte slingrende rundt på motorvejen

Genrefoto - billedet er ikke taget i forbindelse med den konkrete sag. Foto: Axel Schütt - Ritzau Scanpix

En 64-årige lastbilchauffør handlede resolut, da han på motorvejen opdagede en spritbilist.

Lastbilchaufføren kom kørende på Silkeborgmotorvejen på vej mod Aarhus mandag formiddag ved 9.30-tiden, da han bemærkede en mandlig bilist, som kørte langsomt og slingrede.

- Lastbilchaufføren kom til at køre lige bagved bilisten. Bilisten kørte med 80 km/t og slingrede meget. Chaufføren tænkte, at føreren af bilen enten måtte være syg eller fuld, siger kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Gert blev smittet med rottesyge: Jeg havde det møg dårligt

Lastbilchaufføren var så urolig for situationen, at han derfor fulgte efter bilisten og kontaktede politiet. På Silkeborgvej i Aarhus lykkedes det ham at få bilisten til at trække ind til siden og standse bilen. Herefter gik han hen til bilen og tog bilnøglen ud af tændingslåsen.

- Bilisten, en 48-årige mand fra Brabrand, sagde ikke noget, og han blev pænt siddende i bilen og ventede på, at vi kom frem, siger Jakob Christiansen.

Læs også Gratis indlevering giver dyre-boom: Nu udvider internat

Østjyllands Politi ønsker ikke at oplyse den 48-åriges promille men fortæller, at den var 'et godt stykke over det tilladte'.

Den 48-årige mand blev anholdt, og han er nu sigtet for spirituskørsel.

Han kan nu formentlig se frem til en frakendelse af kørekortet samt en klækkelig bøde.

- Vi anbefaler altid, at man hurtigst muligt kontakter os, hvis det er muligt, i sådanne situationer, og ellers følger efter den pågældende, så man kan guide os, siger Jakob Christiansen.