Larsen: AGF rykker ikke ned

Men der er kun tre point ned til syvende-pladsen

Det bør ikke være muligt for AGF at rykke ned, efter at oprykkerne en tredjedel inde i sæsonen lidt overraskende ligger i toppen af rækken.

Det mener angriberen Søren Larsen, som efter søndagens uafgjorte 1-1-opgør mod topholdet FC København i Parken fik den glædelige nyhed, at han var blevet udtaget til landsholdets kommende EM-kvalifikationskampe mod Cypern og Portugal.

- Vi ligger rigtig godt, og nedrykning burde jo ikke kunne lade sig gøre. Det var vores primære mål, siger Søren Larsen. Sidst, AGF var i Superligaen, startede holdet også som fyr og flamme i efteråret, men et elendigt forår gjorde, at holdet alligevel endte med at rykke ned i 1. division.

Kampen meget åben
Og sporene skræmmer måske en smule, for Søren Larsen er lynhurtig til at understrege, at kampen om de fleste pladser under suveræne FCK er meget åben. AGF er i øjeblikket nummer to, men der er blot tre point ned til AaB på syvendepladsen.

- Vi ligger stadig så tæt, at det bare er at tabe en eller to kampe, og så er man pludselig nummer syv, siger Søren Larsen.

- Indtil videre skal man ikke lægge helt vildt meget i tabellen. Det er fint, at vi ligger, hvor vi gør, og det kunne være sjovt at bide sig fast der, siger han.

AGF-angriberen mener også, at det spiller ind på holdets gode placering, at man har mødt en række storhold på hjemmebane i Superligaens første 11 kampe

- Vi har mødt OB, FC Midtjylland og Brøndby på hjemmebane. Det skal man ikke glemme, siger Søren Larsen.

Søndag var holdet dog på udebane mod de forsvarende mestre, og her fik AGF til allersidst skrabet det ene point til sig efter en scoring på straffespark af Martin Jørgensen i sidste minut.

- FCK på udebane er selvfølgelig lidt af en mundfuld, og vi var da lidt heldige til sidst. Men vi spiller disciplineret igennem hele kampen, siger Søren Larsen.