Lars Løkke Rasmussen besøger Gellerup

I dag besøger Lars Løkke Gellerup. Han skal blandt andet høre om de 250 nye ejerlejligheder i området og møde bydelsmødre, der støtter og hjælper kvinder i området

Foto: Mikkel Berg Pedersen - Ritzau Scanpix

Først var det De Radikales formand, Morten Østergaard. Så kom hele Folketingets Retsudvalg. Nu er turen så kommet til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Statsministeren besøger i dag Gellerupparken i Aarhus. Under besøget skal han høre om projektet med at opføre 250 ejerlejligheder i Gellerupparken. Han skal også møde bydelsemødrene, der støtter og hjælper kvinder i området.

Læs også Boligforeninger utilfredse med ghettoudspil: De tager vores penge

- Jeg glæder mig til at bruge kvindernes internationale kampdag til at drikke en kop kaffe med bydelsmødrene, der kæmper for at hjælpe sårbare kvinder frem i livet og ind i samfundet. Kampen mod parallelsamfund er også kampen for ligeværd og kvinders og pigers rettigheder, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Du kan følge en del af Lars Løkke Rasmussen besøg i Gellerup live på TV2 ØSTJYLLANDS facebookside:

Skal dæmme op for problemer

Besøget kommer som en opfølgning på regeringens ghetto-udspil, hvor regeringen har foreslået en række tiltag, der skal dæmme op for problemer i sociale boligområder.

- Der er huller i Danmarkskortet, hvor jeg ikke kan genkende det, jeg ser. Jeg bliver meget bekymret over, at der i vores land eksisterer enklaver isoleret fra det omkringliggende samfund. Vores samfundskontrakt falder fra hinanden, når alt for mange forsørges af det offentlige, og alt for få har et reelt job, udtaler statsministeren i en pressemeddelelse.

Dagen efter besøget tager ministeren til Motalavej i Korsør, der også er et af områderne på statens ghetto-liste.

Regerings ghetto-udspil kom ud i sidste uge. I den forbindelse tog TV2 ØSTJYLLAND på besøg i nogle af de områder, der er på ghettolisten. Se indslaget fra sidste uge herunder: 

03:27

Ghettoerne er ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen arnested for kriminelle bander, der skaber utryghed i gaderne, forsømte børn i skolerne, og kommunekasser, hvor udgifterne er større end indtægterne. I Østjylland er der lige nu 4 boligområder på ghettolisten.

Luk video

Politiske besøg i Gellerup

Flere politikere har været forbi Gellerup i Aarhus det seneste stykke tid. 

- Morten Østergaard, leder for Radikale Venstre besøgte Gellerup den 20. februar

- Peter Skaarup, formand for Retsudvalget, DF, besøgte Gellerup den 23. februar

- Preben Bang Henriksen, medlem af Retsudvalget, SF, besøgte Gellerup den 23. februar

- Karsten Hønge, medlem af Retsudvalget, SF, besøgte Gellerup den 23. februar

- Trine Bramsen, medlem af Retsudvalget, Soc. dem, besøgte Gellerup den 23. februar