Langkærparken er ikke længere på ghetto-liste

Langkærparken var udpeget til at være ghettolisten, men er ikke at finde på den nyeste liste

Boligområdet Langkærparken i Tilst har klaret skærene, og er ikke at finde på den nye liste over de boligområder, som bliver betegnet som ghettoer, som udkom lørdag.

Tilbage i maj blev Langkærparken udpeget som et område, der ville figurere på ghettolisten fremover. Det skete, efter regeringens ghetto-plan blev vedtaget.

Men da den opdaterede ghettoliste udkom lørdag, var Langkærparken ikke at finde på listen alligevel.

- Det tager vi positivt. Men på den anden side set, så er det stadig et hårdt arbejde, for at vi ikke skal stå der igen til næste år. Vi kan jo ikke bare slappe af, siger Randi Smitsdorf, der er formand for beboerforeningen i Langkærparken.

Det var til stor ærgrelse for beboerne i området, at man i maj havde udsigt til at ende på ghetto-listen, blandt andet fordi havde arbejdet på at komme af ghetto-listen tidligere.

Langkærparken ligger i Tilst. Parken kom på ghetto-listen i maj, da regeringens ghetto-plan blev vedtaget. Men nu er parken ikke længere på listen.
Langkærparken ligger i Tilst. Parken kom på ghetto-listen i maj, da regeringens ghetto-plan blev vedtaget. Men nu er parken ikke længere på listen. Foto: Google Maps

- Hvis man har fået det prædikat, så er det svært at komme af igen, siger Randi Smitsdorf, og fortsætter:

- Hvis man står i Aalborg, og skal flytte til Aarhus, og tilbudt en lejlighed, når man googler det, så står det jo stadig som et ghettoområde, selvom man ikke er det længere, siger Randi Smitsdorf.

Hos AL2Bolig, som administrerer Langkærparken, er man dog bekymret for, om man vil alligevel vil komme på ghettolisten næste år.

- Jo mere, vi fortæller, det er en ghetto, jo mere vi fortæller, at det er et parallelsamfund, jo færre vil der bo der, af dem, der kan vælge det selv. Man løser ikke nogle problemer ved det her, siger Allan Werge, der er direktør i AL2bolig.

VIDEO: Utilfredshed med regeringens ghetto-planer fik fredag en række borgere til at danne en menneskekæde i det vestlige Aarhus. Videoen er fra fredag den 30. november 2018.
Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

politibil

Efter flere skudepisoder i Aarhus: Politiet genindfører to visitationszoner

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

20210128-112855-A-1920x1280we

Test dig selv: Kan du klare journalisternes optagelsesprøve?

Dagens mest læste