Langer ud efter spillerforening

Kvindelige håndboldspillere er helt galt afmarcheret, mener Erik Veje

Erik Veje Rasmussen mener, at den egentlige skurk i håndboldkonflikten er spillernes repræsentant i form af Håndbold Spiller Foreningen (HSF). Det slår han fast i en klumme på håndbold.dk.

Træneren i Århus Håndbold mener, at foreningen er helt galt på den, når udgangspunktet er, at spillerne "ikke er super heldige priviligerede håndboldspillere, men derimod hårdtarbejdende arbejdstagere."

- Det er lykkedes at skabe et fantastisk billede af en eller anden stor fed kapitalist i egenskab af DHF, som udnytter arbejdsklassen personificeret i damelandsholdsspillere for egen vindings skyld. Billedet er nærmest absurd, mener Erik Veje Rasmussen.

Har sagt fra
Konflikten er nu kommet så langt ud, at størstedelen af de kvindelige landsholdsspillere har sagt fra over for holdet.  Erik Veje mener, at de unge spillere, "er blevet gidsler i et spil drevet frem af nogle alfahanner og -hunner, som ikke har ret meget i klemme" og som bruger de øvrige spillere til noget, der "mest af alt lugter af magtkamp".

Den tidligere mangeårige landsholdsstjerne forstår ikke tankegangen med, at landsholdsspillerne - selvom det er dem, der skaber overskuddet - pludselig mener, at de kan kræve en del i Dansk Håndbold Forbunds (DHF) penge.

Han mener, at indtægterne skabes, fordi hele håndbold-Danmark i form af fans, spillere, frivillige, trænere, sponsorer og en masse andre personer bidrager til festen. Og at det derfor ikke er rimeligt, at landsholdsspillerne skummer fløden.

- Vil DHF hellere have midler til at udvikle håndbolden på Lolland-Falster, lave en håndboldcamp i Nordsjælland eller bruge ressourcer på at få håndboldspillet udbredt på skolerne frem for at give dem til nogle landsholdsspillere er det fuldt legitimt.

- Og synes man personligt, og her mener jeg virkelig personligt, at landsholdet ikke er værd at spille på, fordi det ikke honoreres godt nok, skal man da bare sige fra overfor.

- Men ikke fordi der er nogle gamle pampere eller gamle spillere, som ikke selv har noget i klemme, prøver at fremstille er kollektivt selvmord som heroisk.