Landets første hashmesse

En stor hashmesse er planlagt i Aarhus til sommer. Chefpolitiinspektør kalder det "moralsk forkasteligt"

Mens politiet beslaglægger flere og flere partier stærk hash i Østjylland, er der fremskredne planer om at afvikle en international hashmesse i Aarhus. Det bliver i givet fald den første herhjemme nogensinde, skriver Århus Stiftstidende.

I weekenden 24-26. juni inviteres gæster fra ind- og udland til smilets by for at studere og købe legale ingredienser til ulovlig fremstilling af hash, skunk og andre forbudte euforiserende stoffer fra hampplanten.  Der vil for eksempel være plantegødning, varmelamper, dyrkningssystemer og piber.

Hash og andre cannabis-relaterede produkter er forbudte at dyrke og handle med herhjemme. Men de remedier, som vil blive udstillet og solgt på messen til hashfremstilling, er hver for sig lovlige.

Chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen fra Østjyllands Politi er betænkelig ved arrangementet.

- Enkeltvis er varerne nok ikke forbudte. Men det samlede resultat kan betyde et endnu større opsving i antallet af de hash- og skunklaboratorier, som kriminelle tjener penge på og som vi lukker på stribe. Under alle omstændigheder er det moralsk forkasteligt, siger chefpolitiinspektøren til Århus Stiftstidende.