Landets første børnehøjskole slår dørene op: - Vi starter med en sang

Onsdag starter det første kursus hos landets første Børnehøjskole, der ligger i Aarhus

Foto: Google Street View / Børnehøjskolen

Onsdag er dagen, hvor de første børn træder ind ad døren på Børnehøjskolen i Aarhus. Klokken 16 står den på madkursus for børn mellem 6 og 13 år.

Men før børnene går i gang med madlavningen starter kursisterne selvfølgelig med en sang fra Højskolesangbogen.

Vi synes, der er nogle gode værdier i højskolen, om dannelse og være mennesker og erfare i fællesskab

Jacob Solsø Holm, forstander

Skolen er ikke en traditionel højskole, hvor man som kursist bor. Men i stedet vil folkene bag højskolen gerne give et alternativ til de fritidsaktiviteter, som børnene ellers har mulighed for at deltage i.

- Vi synes, der er nogle gode værdier i højskolen, om dannelse og være mennesker og erfare i fællesskab, siger Jacob Solsø Holm.

Det første kursus handler om mad fra hele verden, men der er også kurser i genbrugskunst, filosofi, guitar og sang – men alt sammen tager udgangspunkt i fællesskabet. 

Læs også Deltag i Fantastiske Fællesskaber og vind 150.000 kroner

- Hvis du går på musikskole, går du der for at blive bedre. Men her er det primære at møde et fællesskab. Vi starter for eksempel med at synge og høre en historie, og så slutter vi af og spiser aftensmad sammen, siger Jacob Solsø Holm, der er forstander på Børnehøjskolen.

Der er i alt 50 frivillige på børnehøjskolen, og der er en del studerende i blandt. Det er KFUM/KFUK der har sat gang i Børnehøjskolen. Det er officiel åbningsfest den 7. april. 

Vi var med, da man holdte det første informationsmøde i forhold til skolens opstart. Du kan se mere i indslaget herunder, der er fra maj i fjor. 

00:57

Børn udsættes i alt for høj grad for et stigende præstationpres. Det mener idefolkene bag verdens første børnehøjskole

Luk video