Lærere skal blive bedre

Sagen om 16-årig knivstikker får Århus Kommune til at overveje mere efteruddannelse

- Sagen giver stof til eftertanke.

Sådan siger skolerådmand Jacob B. Johansen (S) ovenpå dommen i sagen om en 16-årig pige, der stak en klassekammerat ned på Samsøgades Skole. Pigens advokat og far har kritiseret, at lærerne på skolen ikke opfangede at pigen havde symptomer på ADHD - som det senere er fastslået af Retslægerådets mentalerklæring - og satte tidligere ind med behandling.

- Vi må sikre os, at de nødvendige kompetencer hos lærere og pædagoger er til stede. Vi er i gang med at efteruddanne, men sagen betyder, at vi må overveje om den efteruddannelse, vi har sat i gang, er god nok. Det vil vi se på, når alle er tilbage efter sommerferien, siger skolerådmand Jacob B. Johansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ingen panikreaktioner

- Heldigvis er sagen ikke et udtryk for, hvordan hverdagen er i de århusianske folkeskoler, så vi skal ikke foretage panikreaktioner på baggrund af sagen, siger rådmanden.

I går erkendte Århus Kommunes chefpsykolog at pigens problemer forud for knivstikkeriet kunne have været håndteret bedre af skolen:

- Vi må vende blikket indad. Lærere og pædagoger skal have de rette kompetencer til at opdage symptomerne på ADHD og kende de værktøjer, der kan bruges, når de har med sådan et barn at gøre.