Lærer viser ikke-uddannelsesparate elever, at der er brug for dem

Arbejdslivet skriger efter arbejdskraft, mens mange 8. klasses elever erklæres ikke-uddannelesesparate. Det paradoks vil en lærer fra Lystrup gøre noget ved

En række Ikke-uddannelsesparate 8. klasses-elever fra Aarhus besøger lokale virksomheder.

Næsten hver tredje 8. klasses elev kan ikke få den uddannelse, de drømmer om. De er blevet erklæret ikke-uddannelsesparate. En af dem er Yazan Abdel Kader fra Aarhus.

- Jeg er ret meget i tvivl. Jeg ved ikke engang, hvad jeg skal efter 9. klasse, siger Yazan Abdel Kader, der går i 8. klasse.

Nu er det her noget, som er arrangeret på en måned med fire skoler. Hvis der blev lagt flere kræfter i det, og det blev bredt mere ud, så kunne det være et projekt, som kunne være til god gavn.

Thomas Maltha Grønborg, lærer, Lystrup Skole

Arbejdsmarkedet skriger efter arbejdskraft, og det vil Thomas Maltha Grønborg, der er lærer på Lystrup Skole, gerne vise eleverne.

Han har derfor lejet en bus og taget ikke-uddannelsesparate elever med på tur for at vise dem de mange forskellige jobmuligheder.

Læs også Ernæringsekspert: - Vi vil hellere skide det ud end smide det ud

- Så kunne jeg jo tage de elever, som er ikke-uddannelsesparate og de brancher, som ikke kan få arbejdskraft, og klappe dem sammen. Så kunne det køre, siger Thomas Maltha Grønborg, der er lærer på Lystrup Skole.

Eleverne er erklæret ikke-uddannelsesparate, fordi nogen har uddannelsesønsker, som ikke kan realiseres på nuværende tidspunkt. Men her vil Thomas Maltha Grønborg vise eleverne, at der er mange andre muligheder.

VVS og hoteldrift

De 80 elever, som er med på turen, besøgte blandt andre Brøndum VVS i Hasselager.

- Vi er desværre ikke et fag, som ikke tiltrækker ret mange unge efterhånden. Jeg ved ikke, om det er fordi de er bange for at komme ud og få beskidte fingre, siger Dennis Jönsson, der er blikkenslager i Brøndum VVS.

- Vi vil jo gerne have nye hænder. Så det synes vi er meget fedt, at de er frisk på

Jakob Beck Wätjen, krofatter, Hotel Sabro Kro

Men Yazan Abdel Kader, der er 8. klasses-elev, synes det er meget spændende.

- Jeg synes det lød meget spændende. Jeg kunne godt lide det. Jeg troede bare, det var toiletter og sådan, fortæller Yazan Abdel Kader.

Thomas Maltha Grønborg holder styr på 8. klasserne, mens de vises rundt hos Brøndum VVS.

Også på Hotel Sabro Kro er de interesseret i at vise mulighederne indenfor hoteldrift.

- Vi vil jo gerne have nye hænder. Så det synes vi er meget fedt, at de er frisk på, siger Jakob Beck Wätjen, der er krofatter på Hotel Sabro Kro.

Læs også Aarhusiansk app runder 150.000 brugere - nu investerer bank 25 millioner

Thomas Maltha Grønborg er sikker på, at der er gode muligheder i at sætte eleverne sammen med erhvervslivet, som skriger efter arbejdskraft.

- Nu er det her noget, som er arrangeret på en måned med fire skoler. Hvis der blev lagt flere kræfter i det, og det blev bredt mere ud, så kunne det være et projekt, som kunne være til god gavn, fortæller Thomas Maltha Grønborg, der er lærer på Lystrup Skole.