Lærer dansk i arbejdstiden

Succes med danskundervisning i arbejdstiden

02:07

1 af 2

I Aarhus er ordblinde og tosprogede blevet tilbudt muligheden for at lære dansk i arbejdstiden, og det har været en stor succes.

Metin Hanagasi har boet i Danmark i 30 år, men det er først nu, at han rigtigt har lært at beherske det danske sprog. Han er nemlig en af de 80 medarbejdere ved Busselskabet Aarhus Sporveje, der har fået danskundervisning.

- Vi her lært at forstå det og kommunikere på en rigtig måde med passagererne og kollegaerne, siger Metin Hanagasi, der også føler sig mere tryg nu.

Danskundervisningen er en del af et landsdækkende projekt, som begyndte i 2012.

I Aarhus har det været en succes, og derfor åbnede 3F dørene op for at dele de gode erfaringer.

- De kan få det ud af det, at de fungerer bedre på arbejdspladsen, men de kan også få det ud af det, at de faktisk fungerer bedre i det demokrati, som er afhængigt af, at man både kan skrive og læse, siger Knud Aage Rasmussen, der er næstformand i 3F Transport Logistik og Byg Aarhus.

Han har et klart bud på, hvorfor dette projekt er en succes i forhold til tidligere forsøg.

- Forskellen er, at man nu i flere tilfælde gør det på arbejdspladsen, det foregår i arbejdstiden, og det foregår til fuld løn, siger Knud Aage Rasmussen.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) var med til mandagens møde i 3F, og her sagde han, at han gerne vil kigge på, hvordan projektet kan fortsætte.

660 medarbejdere i Aarhus har modtaget danskundervisning, mens projektet har stået på i perioden 2012 og frem til slutningen af sidste år.

Du kan se mere om projektet i tv-indslaget øverst på siden.