Lær at redde liv på banegården i Aarhus

Dansk Folkehjælp demonstrerer livredende førstehjælp i Viby Centret og på Aarhus Hovedbanegård

Hvis en person falder om med hjertestop, betyder hurtig hjælp fra en forbipasserende, at personens chance for at overleve øges væsentligt. Men rigtig mange er nervøse for at træde til og hjælpe på grund af usikkerhed eller manglende viden.

Det vil Dansk Folkehjælp gøre noget ved på Hjertestarterdagen 16. okt, hvor der er mulighed for at tage familien med i Viby Centret samt på Aarhus banegård og møde førstehjælpere fra Dansk Folkehjælp. Her vil de demonstrere, hvordan man yder livreddende førstehjælp og bruger en hjertestarter.

Førstehjælperne kommer til Aarhus Hovedbanegård kl. 11 til 13 og tager derefter til Viby Centret kl. 15 til kl. 18, og her vil de vise, hvordan man giver hjertemassage og kunstigt åndedræt samt bruger en hjertestarter.

- I Danmark er der hvert år 3.500 personer, som falder om med et hjertestop uden for hospital, og godt 10 procent overlever. Chancen for at overleve afhænger af, at der er mennesker til stede, som ringer 1-1-2 og går i gang med livreddende førstehjælp. For hvert minut, der går, inden der ydes livreddende førstehjælp, falder chancen for at overleve med 10 procent. Derfor er det vigtigt, at alle lærer at redde liv, og at man aldrig må tøve med at træde til, siger formand for Dansk Folkehjælp Aarhus Carl-August Paulsen.

glatte veje glat vej trafik vinter

play Risiko for spejlglatte veje mandag morgen: Der kan lokalt falde isslag i nat

Nick Hækkerup

Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Jørn Okbo jazzbutikken

play VIDEO: Mød manden der satte Aarhus på jazzens verdenskort

Fatma Cetinkaya

play Farvel til politik: Fatma Cetinkaya genopstiller ikke

20200910-094247-A-1920x1280we

Britisk coronamutation fortsætter stigning i Danmark

snebold

playSøndag bliver sidste vinterdag i denne omgang