Lægeflugt fra hospital: Ledelse afviser kritik

Patientforening frygter, at manglen på speciallæger kan gå ud over patienterne

01:23

VIDEO: På Aarhus Universitetshospital afviser hospitalsledelsen kritikken.

Otte speciallæger har gennem de seneste tre år forladt afdelingen for Kvindesygdomme på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Læs også Millionstøtte til forskning i aggressiv blodkræft hos børn: Flere skal overleve

Flere af dem fortæller, at de har forladt stedet på grund af dårlig ledelse, men kritikken afvises blankt af hospitalet. 

Situationen bekymrer patientforening

Der er blevet langt mellem speciallægerne på afdelingen for kvindesygdomme og fødsler. Alt for langt, mener Birthe Lemley, der er formand for patientforeningen Kræft i Underlivet.

- Vi har flere medlemmer, der er patienter på Aarhus Universitetshospital, og jeg er da bekymret over, at jeg kan læse, at så mange onkologer på gynækologisk afdeling har forladt sygehuset, siger Birthe Lemley.

Læs også Bedre information har givet gladere patienter på skadestuen

Hun reagerer efter en artikel i Dagens Medicin kan fortælle, at lægerne har opsagt deres stillingerne på grund af dårlig ledelse. Birthe Lemley frygter nemlig, at manglen på speciallæger kan gå ud over patienterne.

- Vi kan kun sige til vores patienter, at når vi bliver utrygge ved det, der foregår på hospitalet, at så må vi vejlede dem til at tage andre steder hen, siger Birthe Lemley.

Læs også Allan har cyklet 63.000 kroner hjem: Nu giver han dem til syge børn

Det har fået Sundhedsstyrelsen til at bede om en rapport om sagen.

- Hvis vi får en henvendelse, der går på, at man ikke har tilstrækkelige kompetencer, så er det noget, vi ser på med meget stor alvor, og derfor reagerer vi også meget hurtigt på sådan en henvendelse, forklarer Helene Bilsted Probst, centerchef i Sundhedsstyrelsen.

Kritik afvises

På Aarhus Universitetshospital afviser hospitalsledelsen kritikken.

- Vi bakker fuldstændig op om ledelsen. Det er ikke unaturligt, at der i faglige miljøer indimellem sker udskiftninger. Det er okay. Man bliver faktisk også bedre af, som læge, at have været flere steder, siger Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

Jørgen Schøler Kristensen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, afviser, at der skulle være problemer med ledelsen.

TV2 ØSTJYLLAND har fredag talt med flere læger, der ikke ønsker at stille op til interview. Men de bekræfter, at ledelsen er årsagen til deres opsigelser. De mener, at det er en dårlig ledelse.

- Men det mener vi ikke, siger Jørgen Schøler Kristensen. 

Hvis ikke Aarhus Universitetshospital får ansat nye speciallæger, vil man få hjælp af andre hospitaler i Danmark for at kunne hjælpe patienterne.