LA: Stadion i Aarhus dur ikke

Aarhus Kommune bør hjælpe AGF med at realisere planerne om et nyt fodboldstadion, mener byrådsmedlem

02:36

1 af 2

Aarhus Kommune skal være klar til at hjælpe AGF med at få et moderne fodboldstadion i stedet for det nuværende og stærkt kritiserede Ceres Park.

Det mener Liberal Alliances byrådsmedlem, Lars Boje Mathiesen, der dermed rækker hånden frem til AGF-direktør Jacob Nielsen og hans ønske om at få en ny hjemmebane.

Jacob Nielsen roste efter torsdagens pokalfinale i Parken de medrejsende AGF-fans for at skabe en fantastisk kulisse under kampen mod FCK.

På stadion i Aarhus er det dog umuligt at få den samme stemning, mener AGF-direktøren. Lars Boje Mathiesen er enig:

Rådmand: Aarhus fortjener et nyt fodboldstadion

- Når man tager rundt til stadions i både Danmark og udlandet, så er der ingen tvivl om, at stadion i Aarhus det dur simpelthen ikke. Atletikbaner rundt omkring virker ikke. Oplevelsen på stadion kunne blive meget bedre og mere intens, end den er i dag, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

20.000 fans i København

I alt tog cirka 20.000 AGF-fans turen til hovedstaden for at se pokalfinalen i Parken - cirka samme antal som der er plads til på Ceres Park.

Hvis der bygges et nyt stadion i Aarhus, er det ifølge AGF-direktør Jacob Nielsen sandsynligt, at det bliver mindre end det nuværende. Til gengæld skal det være en fodboldarena i stedet for et stadion, der ligesom det nuværende er bygget til atletik.

Kulturformand: AGF skal også være ydmyge

Lars Boje Mathiesen afviser, at Aarhus Kommune alene skal finansiere et helt nyt stadion. Dog bør kommunen i første omgang gå i dialog med AGF og derefter undersøge, hvordan den kan hjælpe klubben.

- Partierne bag de forskellige budgetter, vi har haft de seneste år, de har brugt flere penge, end vi har. Så der er ikke ret mange penge i kassen. Men derfor kan vi godt være medspillere i stedet for modspillere i Aarhus Kommune, siger han.

- Det er kommunens opgave at tage imod, når der er nogle mennesker, der vil noget godt for Aarhus i stedet for at sætte sig ned med korslagte arme og sige, at vi ikke kan noget. Vi kan så meget i Aarhus, og det skal vi også turde her.

Se et interview med Lars Boje Mathiesen i videoen øverst i artiklen. Nedenfor kan du se et interview med AGF-direktør Jacob Nielsen efter torsdagens pokalfinale i Parken: