Kvindelige tricktyve hærger: Ældre snydes for penge og smykker

Østjyllands Politi frygter, at de samme tricktyve har været på spil flere gange i Aarhus-området i sidste uge

Formentlig de samme tricktyve har været på spil ved fire adresser nær Aarhus. Foto: Google Maps

Fredag fik en 86-årig kvinde på Kløvervangen i Skødstrup besøg af en fransktalende kvinde, der endte med at franarre hende smykker og kontanter. Østjyllands Politi melder desværre om flere lignende tricktyverier og frygter, at en tyvebande er på spil.

Læs også Tricktyverier: Falsk varmemester og niece fupper ældre kvinder

Ved tre tidligere lejligheder i sidste uge fik ældre mennesker nemlig besøg af en eller to kvinder, der med stort set ens fremgangsmåder havde held til at slippe af sted med værdier fra private hjem.

- Vi har haft nogle episoder, som ligner, og vores tese er, at der er tale om de samme to kvinder, der opererer sammen, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jeanette Løw Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Fik hurtigt tyven ud igen

I det seneste tilfælde blev den 86-årige opsøgt af en kvinde, som kort fik adgang til hjemmet, inden beboeren viste hende ud igen. På den korte tid lykkedes det dog tricktyven at få et bytte med sig.

- Efter besøget opdagede den 86-årige kvinde, at hun manglede nogle smykker og nogle kontanter, oplyser Østjyllands Politi.

Vi har haft nogle episoder, som ligner, og vores tese er, at der er tale om de samme to kvinder, der opererer sammen.

Jeanette Løw Rasmussen, Østjyllands Politi

Onsdag i sidste uge var det så en 84-årig beboer på Bøgevangen i Solbjerg ved Aarhus, der var offeret. Her henvendte to kvinder sig til hende ved hoveddøren, og imens den ene distraherede den 84-årige, gik den anden ind i soveværelset.

- De to kvinder forsvandt derfra kort tid efter. Her opdagede den 84-årige, at der manglede flere hundrede kroner fra hendes pung, fortæller politiet.

Beskrives som østeuropæere

Senere samme dag var to kvinder ligeledes ved at begå tricktyverier mod huse i Malling og Højbjerg, men i begge de tilfælde lykkedes det ikke kvinderne at stjæle noget.

Ofrene er kommet med forskellige signalementer af de to kvinder, men der er alligevel lighedstræk, som altså også gør, at politiet sammenkobler de mange tricktyverier eller forsøg på det.

Læs også Elvis-museum i Randers udsat for tyveri

Kvinderne beskrives som østeuropæisk af udseende, mellem 30-50 år, den ene almindelig af bygning og den anden kraftig og begge med sort mellemlangt hår.

Har du oplysninger om tricktyvene, hører Østjyllands Politi gerne fra dig på tlf. 114.