Kvinde får bøde for at nægte at bære mundbind

Østjyllands Politi har uddelt den første bøde i politikredsen for ikke at bære mundbind i offentlig transport.

En 57-årig kvinde har fået en bøde for ikke at bære mundbind i et tog. Kvinden skriver sig dermed ind i politiets historiebog, da det er den første bøde for lige netop det i Østjyllands Politikreds.

Episoden udspillede sig onsdag morgen, da kvinden ikke havde mundbind på i et tog og ikke ville forlade det trods gentagende opfordringer. 

Derfor blev politiet tilkaldt til banegården i Aarhus, hvor toget og kvinden befandt sig.

- Kvinden forklarede selv, at hun ikke mente, hun havde pligt til at bære mundbind, når det ikke står på billetten, siger Jakob Christiansen, kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi.

Bøde på 2.500 kr.

Men den går ifølge politiet ikke. Kvinden er derfor sigtet for forseelsen og kan se frem til en bøde i størrelsesordenen 2.500 kroner.

Østjyllands Politi

Lørdag den 22. august blev det et krav i hele landet, at man skal bære mundbind i al offentlig transport for at mindske risikoen for Covid-19-smitte.

Dog gælder kravet ikke for børn under 12 år, ligesom nogle voksne af helbredsmæssige årsager kan være undtaget fra kravet.

- Det beror på en konkret vurdering i den enkelte situation. Man kan ikke bare sige, at man har vejrtrækningsproblemer, og så er det det. Vi kigger konkret på hver enkelt situation, og i det her tilfælde var der ikke tvivl om, at hun skulle sigtes, siger Jakob Christiansen.

VIDEO: Udleveringen af de gratis mundbind falder i god jord hos borgerne i Norddjurs Kommune. Videoen er fra den 25. august.
renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

Motorvej

play Tilbageblik: Så længe har man drømt om en motorvej

Skærmbillede 2021-04-09 kl. 19.39.45

play Borgmester skuffet over egen regering - men minister tror ikke på en motorvej som den sande lykke

Vejret

Solrig lørdag vil smage af forår - lille risiko for byger

glatte veje111

Pas på i trafikken: Der kan være glat

Bauhaus byggemarked

Regeringen dropper tidsbestilling og køsystemer i butikker