Kusiner er stortalenter i taekwondo: Vandt guld i weekenden

Kusinerne Amina og Mansouria vandt begge guld ved Wonderful Copenhagen turneringen i Taekwondo i weekenden. Næste mål for pigerne er medaljer til EM

Kusinerne Mansouria (til venstre) og Amina (i midten) viser her deres guldmedaljer frem sammen med træner Mickey Svendsen. Foto: Privatfoto

Amina Khouani med sin EM-bronzemedalje, som hun vandt i 2015.

1 af 2

De var guldregn over en talentfuld familie fra Aarhus i weekenden. De to kusiner Amina Khouani fra Lystrup og Mansouria Derei fra Risskov løb begge med en guldmedalje, da der blev afholdt Wonderful Copenhagen Taekwondo Tournament.

Mens mange andre kun kan nogle småting, så kan de det hele.

Mickey Svendsen, træner

- Jeg blev helt vildt glad. Det er jo ikke lige hver dag, man vinder en guldmedalje, siger Amina Khouani til TV2 ØSTJYLLAND. 

Der var omkring 280 deltagere i turneringen fra primært Danmark, Norge og Sverige. På trods af de mange dygtige modstandere, troede Amina Khouani på sejren hele vejen igennem. 

- På mit niveau er man nødt til at sige til sig selv, at man vinder guld, for ellers gør man det ikke, siger hun.

Læs også Verdensklasse-træner underviser på taekwondo-camp

De to aarhusianske kusiner er begge 16 år, men deltager i forskellige vægtklasser. Amina vejer 52 kilo, mens Mansouria vejer 55 kilo. 

De kan det hele

Pigernes høje niveau kræver noget af en arbejdsindsats. De træner typisk fem gange om ugen, og oftest er det Mickey Svendsen, der er i trænertrøjen. Han er stolt af kusinernes indsats i weekenden. 

På mit niveau er man nødt til at sige til sig selv, at man vinder guld, for ellers gør man det ikke.

Amina Khouani, teakwondo-kæmper

- De er teknisk dygtige begge to, hvilket man kan se, når de kæmper. Mens mange kun kan nogle småting, så kan de det hele, siger Mickey Svendsen, træner i Risskov Taekwondo Klub til TV2 ØSTJYLLAND. 

Selvom pigerne begge har et rigtigt højt niveau i forhold til deres modstandere, så var det ikke givet på forhånd, at de ville løbe med guldmedaljerne, lyder det fra træneren. 

- Konkurrencen var hård, og det var det første stævne efter sommerferien, så selvom de var de stærkeste i gruppen på papiret, så var jeg ikke sikker på, de ville vinde, siger Mickey Svendsen. 

Næste stop: EM

Mansouria har vundet Wonderful Copenhagen turneringen tre år i træk. Aminas hidtil største triumf er en EM-bronzemedalje, som hun vandt som 14-årig. 

Læs også Taekwondo-pige vandt EM-bronze

Mickey Svendsen håber, at begge piger er i stand til at hive medaljer hjem, når der afholdes junior-EM i starten af november. 

De samme ambitioner har Amina Khouani, som så småt er ved at være i gang med forberedelserne. Om toogenhalv uge rejser hun til Polen for at deltage i et træningsstævne.

Her har hun planer om at analysere sine modstandere grundigt, da det er højst sandsynligt er de samme, hun skal krydse klinger med til EM.