Kurt Westergaard fordømmer trusler

Jyllands-Postens muhammedtegner Kurt Westergaard kalder truslerne mod Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard afskyelige.

Kurt Westergaard.

Morgenavisen Jyllands-Postens tegner Kurt Westergaard ved om nogen, hvordan det er at modtage trusler. Siden han tegnede den beømte karakatur af profeten Muhammed med en bombe i turbanen, har han flere gange været mål for dødstrusler og angreb.

Han fordømmer truslerne mod Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard, oplyser TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er jo afskyeligt og helt uacceptabelt. I et demokrati skal man ikke bruge vold. Man skal bruge argumenter. Vi skal selvfølgelig stå fast på ytringsfriheden og blive ved med at sige, det vi føler trang til at sige og tegne det, vi føler trang til at tegne. Vi må ikke vige, siger Kurt Westergaard til TV 2 | ØSTJYLLAND

Kurt Westergaard blev i januar overfaldet af en somalisk mand på sin bopæl i det sydlige Århus. Ifølge eb.dk har de fem, der er anholdt for truslerne mod Pia Kjærsgaard, også somalisk baggrund.

- Uanset hvem der står bag, er de her trusler uanstændige, og det er jo ulykkeligt, at der findes sådan nogle radikaliserede unge af anden etnisk oprindelse end dansk. Det skader jo hele integrationsprocessen, lyder det fra tegneren.

Han har nu flere råd til Pia Kjærsgaard.

- For det første skal hun - politisk set - blive ved med at sige sin mening, og det tror jeg også, at hendes temperament tilsiger hende. Og ligesom vi andre, der er blevet truet, skal hun stole på at PET nok skal klare situationen. Jeg tror, hun vil være enig med mig i, at man ikke skal lade sig skræmme.

De fem mænd blev tidligere torsdag anholdt i København.

- Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste har tidligt torsdag morgen foretaget anholdelse af et antal personer på deres opholdssteder. Anholdelserne er foretaget på baggrund af trusler mod formanden for Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard, oplyser politiet til Ritzau.