Kurt Thorsen bag tremmer

Den tidligere aarhusianske byggematador i fængsel for skattesvig

Den tidligere bedrageridømte byggematador, Kurt Thorsen, er tirsdag kendt skyldig i skattesvig og skal fem år i fængsel.

Sådan lyder dommen i Københavns Byret som foreløbigt punktum på skattesagen mod Kurt Thorsen. Sagen strakte sig over hele 21 dage i foråret.

Kurt Thorsen overvejer, om han vil anke dommen.

Ifølge Bagmandspolitiet har Kurt Thorsen snydt statskassen for knap 5,9 millioner kroner, da den tidligere byggematador undlod at betale skat for en indtægt på mere end 10 millioner kroner i årene 2005-2006.

Krævede mindst fem år
Anklagemyndigheden krævede mindst fem års fængsel. Heraf er de tre år reststraf fra Thorsens tidligere dom i PFA-sagen.

En del af skattesvindlen blev ifølge anklagemyndigheden nemlig begået, da Kurt Thorsen var på prøvetid i 2006.

Kurt Thorsens forsvarer Ebbe Mogensen har dog gennem hele sagen afvist, at Thorsen var skattepligtig i Danmark i de år.

Flyttede til England
Ifølge forsvareren flyttede Thorsen nemlig til England i 1999 og var kun i Danmark i forbindelse med den såkaldte PFA-sag i 2000 og 2002, samt da han skulle afsone sin straf på seks års fængsel.

Anklagemyndigheden derimod har blandt andet hevet Thorsens relation til eks-samleversken Lone Hurup ind i sagen som argument for, at Kurt Thorsen havde en stærk tilknytning til Danmark.

Anklager Henrik Helmer Steen har for eksempel fremvist bilag for fem udenlandsrejser i 2006, hvor Kurt Thorsen og Lone Horup var af sted sammen - nogle gange med deres to fælles børn, andre gange alene.

Det kom endda så vidt, at retten valgte at lukke dørene, fordi en mailkorrespondance mellem Thorsen og Lone Horup var af så personlig karakter, at børnene og Horup kunne blive unødigt krænket.

Det er ellers kun et halvt år siden, at Kurt Thorsen kunne fejre sin fem-års dag som en fri mand.

I 2002 idømte Østre Landsret Thorsen seks års fængsel for bedrageri og dokumentfalsk for 3,7 milliarder kroner i den såkaldte PFA-sag. Han blev løsladt i januar 2006 og nægter til dato sin skyld i sagen.