Kup nærmere opklaring

Polak anholdt med airbags fra Viby

Peugeot i Viby var blandt de ramte, da 29 biler på en nat blev udsat for indbrud

Et omfattende tyveri af airbags fra tre autoforhandlere i aarhusområdet  er nærmer sig en opklaring efter at nogle af de stjålne airbags er dukket op blandt de tyvekoster, der blev beslaglagt da en 39-årig polsk statsborger den 11. oktober blev anholdt.

Det er kriminaltekniske undersøgelser, der stadigvæk pågår hos Sydøstjyllands Politi der foreløbig har afsløret at nogle af tyvekosterne stammer fra et af de indbrud, der foregik i Viby dagen før manden blev anholdt.

Indenfor et døgn blev der den 10. oktober 2012 begået indbrud i 29 biler: Fem nye Nissanbiler blev ramt hos en autoforhandler på Jens Juulsvej i Viby. Gerningsmændene brød ind ved at klippe hul i hegnet og knuste derefter bagerste siderude på fem nye Nissan-modeller og en enkelt Mazda. Fra alle biler stjal de airbags.

I Motor-Depotet i Hasselager blev 14 nye og brugte biler brudt op og fik stjålet airbags. Samme skæbne overgik ni biler hos Peugeot i Viby.

Den 39-årige polak blev anholdt dagen efter i et skovområde ved Fårhus nær den dansk-tyske grænse. Her havde en bærplukker tilfældigt observeret, at manden var ved at ompakke en varebil. Vidnet fattede mistanke til manden og kontaktede grænsepolitiet. Det viste sig, at polakkens varevogn indeholdt 73 airbags og flere hele instrumentpaneler fra Opel- og Mazda-personbiler.

Manden blev varetægtsfængslet for fire uger ved Retten i Sønderborg og sidder fortsat fængslet, oplyser kriminalkommisær ved Østjyllands Politi, Mogens Brøndum, der allerede dagen efter det store tyveri luftede politiets mistanke om, at fremgangsmåden og målet for tyverierne pegede i retning af østkriminalitet.

De kriminaltekniske undersøgelser har vist, at der, udover airbags fra Viby også er stjålne effekter fra et indbrud hos en bilforhandler i Aalborg. Den videre sportsikring vil vise, om der også er stjålne effekter fra de andre indbrud i Viby.