Kunstneriske unge indtager gammelt kapel

Lørdag blev et tidligere kapel indviet som en ny scene for unge, lovende kunstnere.

Nu har det tidligere kapel på det gamle Aarhus Amtssygehus fået en helt ny funktion.

quote Det er en kæmpe sejr for scenekunsten i Aarhus.

Katrine Flarup Staunstrup, medlem af repræsentantskabet for Kulturkapellet

Det tidligere kapel hedder nu Kulturkapellet Aarhus og blev i dag indviet som en ny scene, hvor unge, lovende kunstnere fremover kan optræde og finde et kunstnerisk fællesskab indenfor teater, musik, dans og lyrik.

- Det betyder ekstremt meget. Vi får et sted, hvor vi kan høre hjemme, hvor unge kan drømme, og hvor de kan komme og holde lige præcis de arrangementer, de vil, siger Mette Iversen, der er medlem af repræsentantskabet for Kulturkapellet, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Dagen i dag er en kæmpe markering af, at vi endelig har nået denne her milepæl.

VIDEO: Lørdag blev Kulturkapellet Aarhus indviet.

Springbræt til at blive professionel

Tanken med det nye Kulturkapel er også, at de unge kan bruge scenen som et springbræt til det professionelle kulturmiljø. Kulturkapellet Aarhus er opstået i et samarbejde mellem de to etablerede, frivillige vækstlagsforeninger Scenekunsthuset Aarhus og Quonga samt fire kulturinstitutioner i Aarhus.

- Det er en kæmpe sejr vækstlaget generelt og for scenekunsten i Aarhus, siger Katrine Flarup Staunstrup, der er medlem af repræsentantskabet for Kulturkapellet, til TV2 ØSTJYLLAND.


Vækstlagsforeningerne har tidligere samarbejdet om at lave initiativer på midlertidige adresser såsom netværksfredagsbar for det scenekunstneriske vækstlag i Aarhus og korte forestillingsvisninger, workshop, fest og netværksdannelse.

Med den nye og mere permanente fællesadresse i Kulturkapellet Aarhus vil de genetablere de initiativer og etablere nye både gentagne og enkeltstående arrangementer, workshops og events for unge kulturinteresserede i Aarhus. Derudover kan Kapellet udlejes til andre, som ønsker at anvende det til forskellige kulturelle aktiviteter.