Kunst, kunst, kunst: Rådmand vil have endnu mere

Kulturrådmand i Aarhus kommune vil have endnu mere kunst, når der bygges nyt i Aarhus kommune

02:16

Aarhus kommune bruger i dag én procent af anlægsudgifterne på kunstnerisk udsmykning hver gang, der sættes gang i nye offentlige byggerier. Et eksempel på dette er modellen af en storby, som er placeret i loftet på parkeringskælderen på DoKK1.

Men nu foreslår rådmanden, at kunstnerisk udsmykning i fremtiden skal hæves til 1,5 procent af budgettet. Også når det kommer til anlæg af nye kommunale pladser og veje.

- Jeg tænker, det er spørgsmål om, man gerne vil investere, om man har ambitionen om, at byen skal tænke kunst med i ny planlægning. Hver gang vi planlægger et område eller hver gang, vi bygger nyt, der tænker vi kunst ind, for det betyder altså noget for den udvikling, en by har, siger Rabih Azad-Ahmad

Men forslaget har ikke megen gang på jord. Ikke hvis det står til den socialdemokratiske formand for kommunens kulturudvalg, Steen B. Andersen.

Læs også Kunstværker samler støv i kælder: Kommunen køber stadig nyt

-Jeg synes ikke, det er en god ide, at gøre det dyrere at bygge for kommunen eller anlægge veje. Vi er ambitiøse ved at lægge den ene procent oveni i vores byggerier. Der ligger vi på linje med nogle af de mest ambitiøse kommuner, og det er fint., siger Steen B. Andersen.

Venstre og Socialdemokraterne kan alene mønstre et flertal i byrådet. Og heller ikke hos Venstre vil man bakke op om planerne.

-Det er vi i Venstre lodret imod. Den ene procent, der er på nuværende tidspunkt. Det er ganske, ganske fint. Det er trods alt skatteydernes penge og offentlige midler, når man bygger offentlige institutioner og offentlige byggerier, så derfor er det no go fra Venstre, siger Hans Skou (V), der er medlem af kulturudvalget.