Kun tre point fra oprykning

AGF er kommet et lille skridt nærmere en hurtig tilbagevenden til Alka Superligaen

01:53

1 af 2

Forårets første spillerunde i 1. division udviklede sig perfekt for AGF, der er kommet tre point nærmere en oprykningsplads.

Efter søndagens udesejr på 1-0 over AB har AGF på tredjepladsen kun tre point op til nummer to, Lyngby, der torsdag tabte til førerholdet Viborg.

Det holdt dog hårdt for AGF på Gladsaxe Stadion. Først 12 minutter før tid blev sejren sikret efter et lidt tvivlsomt dømt straffespark, som Kim Aabech omsatte til scoring.

Kampen begyndte i et højt tempo, men det tekniske niveau var knap så højt. En hverken køn eller underholdende, men jævnbyrdig første halvleg sluttede passende uden mål.

Efter pausen angreb AGF ivrigst, og favoritten kom tættere på. Kim Aabech havde en god mulighed, og den tidligere AB-spiller Danny Olsen sparkede lige forbi trekantssammenføjningen fra en god position.

Et straffespark var dog nødvendigt for at skabe AGF-forløsning. Lukas Lerager fældede AGF-backen Daniel Christensen, vurderede dommeren, men tv-billederne afslørede nu ikke megen kontakt. Fra 11-meter-pletten hamrede Aabech sejrsmålet ind i hjørnet.

AB jagtede udligning i slutfasen, men AGF var tættere på 2-0. Den knebne sejr på 1-0 var dog et passende billede på opgøret.

Hør, hvad træner Morten Wieghorst mener om dagens sejr i videoen øverst.