Kulturrådmand vil flytte bibliotek

Høringssvar kan få betydning for placeringen af bibliotek i Højbjerg

Foto: Google Maps

Hvor skal Højbjerg Bibliotek ligge i fremtiden? Det spørgsmål har Aarhus Kommune den seneste måned ladet byens borgere besvare.

Høringsperioden er nu afsluttet og har ført til 675 høringssvar. Svarene har indeholdt så overbevisende argumenter, at rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R) nu opfordrer sine byrådskolleger til at ændre placeringen.

Se også: Hjælp med at placere bibliotek

Byrådet i Aarhus har tidligere taget stilling til placeringen og besluttede i den forbindelse, at Højbjerg Bibliotek i fremtiden skal ligge som en del af et medborgercenter på Oddervej.

Efter at have gennemlæst høringssvarene mener Rabih Azad-Ahmad, at en alternativ placering ved Lyseng Idrætscenter vil være en bedre løsning.

Størstedelen af de borgere, som har indsendt deres synspunkt til kommunen, peger ifølge rådmanden på netop denne placering:

- Det er vigtigt, at vi som politikere ikke er bange for at lade os overbevise af gode argumenter. Jeg vil derfor nu opfordre budgetforligspartierne til sammen med mig at ændre beslutningen. Jeg ønsker ikke flytte biblioteket til et sted, som rigtig mange borgere er imod, siger rådmanden i en pressemeddelelse.

På et møde den 15. april skal partierne bag budgetforliget for 2012-2015 drøfte den foreslåede placering ved Lyseng Idrætscenter.