Kultur tjener kassen

Kulturprojekt i 2017 vil tjene 733 mio ind på de 100 mio, byen giver ud, hævder rapport

En netop offentliggjort rapport fra ingeniør- og konsulentfirmaet COWI A/S konkluderer, at Aarhus som Kulturhovedstad vil skabe solid økonomisk vækst.

Rapporten konkluderer, at hvis Aarhus investerer 100 mio. kroner i projektet, vil de selvsamme kroner kaste 733 mio. kroner af sig i omsætning på hoteller, restaurationer, butikker og i det aarhusianske byliv i det hele taget. Det skriver Aarhus 2017's nyhedsbrev, som er en del af kulturforvaltningen i Aarhus.
 
- Jeg har længe ventet på, at denne økonomiske side af sagen også kom på plads, skriver rådmanden.

- Vi ved, at kulturhovedstadsprojektet skaffer byen kulturel udvikling og branding af rang, skriver kulturrådmand Marc Perera Christensen i nyhedsbrevet.

Rapportens økonomiske beregninger er skabt på baggrund af erfaringer fra tidligere kulturhovedstæder, og rådmanden mener derfor, at rapporten er "et solidt og konkret fundament at danne sine konklusioner ud fra."

Rapporten fokuserer på kulturhovedstadstitlens direkte indvirkning på turismeområdet. Ud over det kommer der ifølge kulturrådmanden andre økonomiske gevinster i form af investeringer, byggeprojekter og vækst i beskæftigelsen.