Kultur-budget vakler

Stor usikkerhed om statstilskud til Kulturhovedstad

Aarhus' samlede kulturhovedstadsbudget på 500 mio. kr. er langt fra hjemme. Statstilskuddet  til Aarhus som kulturhovedstad vakler, og en rundspørge blandt Folketingets kulturordførere viser, at der er meget langt til de 200 mio. kr., skriver Jyllands-Posten.

- Staten er forpligtet til at støtte kulturbyen, men ingen ved noget som helst om, hvor mange penge der er. Og om der er penge, siger Flemming Møller Mortensen (S), der er formand for Folketingets kulturudvalg.

Skal ikke regne med stort tilskud

Også Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, understreger, at Aarhus formentlig ikke skal regne med så stort et beløb i statstilskud:

- 200 mio. kr. er et totalt urealistisk beløb i en krisetid, hvor vi skærer ned på mange områder. Jeg håber dog , at vi kan finde nogle statskroner, men det bliver et markant lavere beløb - nok under 100 mio. kr. Men det er usikkert, om der overhovedet er et flertal for statspenge til kulturhovedstaden, siger han.

Dermed er der også usikkerhed om de 55 mio. kr., som Region Midtjylland har bevilget på betingelse af, at staten giver 200 mio. kr.