Krydstogtgæster strømmer til Aarhus

80.000 gæster vil gå i land i Aarhus i 2016 - mod 30.000 i 2015

Aarhus er blevet et hit hos krydstogtgæster, og det kan nu direkte aflæses i forventninger til antal besøgende i det kommende år.

Knap 80.000 krydstogtgæster med ca. 50 mio. kroner i lommerne vil næste år gå i land i Aarhus for at opleve byens handelsliv, kultur og natur.

Det er en stigning på 167 procent i forhold til de ca. 30.000 krydstogtpassagerer, der har besøgt Aarhus i 2015.

- Vi har oplevet en markant stigende interesse for Aarhus som krydstogtdestination i Skandinavien. Vi er på vej mod vores bedste år nogensinde og fra at have ligget på en femteplads i år, træder vi sikkert op på skammelen som landets andenstørste krydstogtdestination i 2016 - kun overgået af København, som stadig ligger på en klar førsteplads, fortæller kundechef Nicolai Krøyer fra Aarhus Havn.

Aarhus hædres som krydstogtby

Specielt to årsager er skyld i den stigende interesse fra krydstogtsrederierne. Dels har rederierne succes med at trække turister til europæiske kulturhovedstæder, og dels har Aarhus Havn vanddybde til at invitere de allerstørste krydstogtskibe til at lægge til kaj i Aarhus.

Antallet af anløb vil i 2016 blive på mindst 27, og heraf er langt de fleste gæster fra Europa. Det er ændring i forhold til tidligere, hvor hovedparten af krydstogtgæsterne var amerikanere.

fartkontrol

Fra i dag: Færdselsindsats mod alle

Sne

Her kan der falde snebyger mandag

Skærmbillede 2021-01-24 kl. 20.49.53

playMaria venter sit første barn - men får ingen fødselsforberedelse

Dresslab

play SoMe-shopping vinder frem: - Det allerbedste er, at jeg har en kommunikation med mine faste kunder

e-boks

playSF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere