Kronprinsparret foretrækker TV-2

Program for prisoverrækkelse i Musikhuset offentliggjort

Aarhus-bandet TV-2 bliver hovednavnet når Kronprinsparrets priser overrækkes i Musikhuset Aarhus

TV-2 bliver aftenens musikalske hovednavn, når Kronprinsparrets Priser uddeles i Musikhuset Aarhus 1. oktober.

På scenen kommer også Trine Dyrholm, DR Pigekoret og operasanger Andrea Pelligrini. Derudover er der blevet plads til indiebandet The William Blakes med Kristian Leth som forsanger, den tidligere modtager af Kronprinsparrets Kulturpris, cellisten Andreas Brantelid og den tidligere Stjernedryspris-modtager Oh Land.

Siden Kronprinsparrets Priser skiftede format i 2009 har Kronprinsparret hvert år skiftevis uddelt Kulturprisen og Den Sociale Pris. Sidst Kronprinsparrets Kulturpris på kr. 500.000,- blev uddelt i 2009 gik den som nævnt til Andreas Brantelid.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret og blev uddelt første gang i 2005. I 2011 uddeles tre priser til kunstnere eller kulturpersonligheder.

Overrækkelsen af den prestigefyldte Kronprinsparrets Kulturpris på kr. 500.000 kr. er det absolutte højdepunkt. Den er tidligere gået til filminstruktøren Per Fly, skuespilleren Sonja Richter, kunstneren Olafur Eliasson, sangeren og musikeren Tina Dickow samt sidste gang cellisten Andreas Brantelid.

Desuden overrækkes for anden gang to "Stjernedryspriser" på hver 50.000 kr. til to unge talenter inden for forskellige kunstarter. I 2009 gik de to priser til fotografen Joakim Eskildsen og som nævnt Oh Land