Kronprinsessen sang og dansede med børn, mødre og gamle

Kronprinsesse Mary var på besøg i Aarhus for at opleve frivillighed og medborgerskab.

01:50

VIDEO: Kronprinsessen var blandt andet på besøg på plejehjemmet, hvor forældre én gang om ugen kan tage deres børn med til leg og rytmik.

Kronprinsessen besøgte i dag Aarhus for at opleve frivillighed og medborgerskab. Som Europæisk Frivillighovedstad har det været et klart fokus.

På Plejehjemmet i Trøjborg har de været i fuld gang med at forberede sig til den kongelige dag.

- Det er mega fedt, at hun kommer selvom, at der ikke er lige så meget fokus på den frivillighed, der var sidste år, fortæller initiativtager til Legestuerne Esra Alici Pedersen og fortsætter:

- Det er skønt at få besøg af hende. Man føler, at det er et klap på skulderen. Det har været en hård proces.

Esra Alici Pedersen var stolt og glad for, at kronprinsessen kom for at opleve deres projekt. 

Én gang om ugen er der åbent hus på plejehjemmet med rytmik for forældre, som vil tage deres babyer med til leg på plejehjemmet.

Det betyder rigtig meget at få besøg af hende, så hun kan være vidne til den magi, som vi synes, at vi skaber i hverdagen.

Esra Alici Pedersen, initiativtager

- Det tager tid og energi at stable sådan et projekt på benene. Så det betyder rigtig meget at få besøg af hende, så hun kan være vidne til den magi, som vi synes, at vi skaber i hverdagen, siger hun og fortsætter:

- Jeg glæder mig til at dele det her engagement med hende. 

Gav sig tid til spørgsmål

Kronprinsessen kom og dansede med børn, mødre og gamle på plejehjemmet. Humøret var højt, og efterfølgende fortsatte hun videre til Sager der Samler.

Sager der Samler er et hus for folk, som selv går i gang med at skabe projekter i fællesskab med andre.

- Jeg kunne godt mærke, at hjertet bankede en ekstra gang. Det var en oplevelse, som jeg ikke ville være foruden, siger aktivist Ulla Jakobsen.

Kronprinsessen besøgte også Sager der samler. 

Kronprinsessen gav sig tid til at stille spørgsmål.

- Det var en surrealistisk oplevelse. Hun var et behageligt menneske at snakke med. Jeg kunne mærke, at hun har sat sig lidt ind i, hvad det vil sige at være aktivist.

Læs også Ulv slog Malenes får ihjel: Bekymret for sin lille dreng